Green tillbaka där han hör hemma: "Är något speciellt"

Borta bra, men hemma bäst. Vimmerby IBK:s skyttekung Jonatan Green är tillbaka där han hör hemma. "Jag kommer alltid att säga att det finns inget roligare än att spela här", säger han.

Jonatan Green är tillbaka i Vimmerby IBK.

Jonatan Green är tillbaka i Vimmerby IBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-09-28 06:30

Efter tio år i den svartvita VIBK-tröjan med en mängd mål och assist valde Jonatan Green inför förra säsongen spel med Vetlanda i division 1.

Det blev inte riktigt som han tänkt sig.

– Det blev en väldigt hafsig säsong för min del. Dels hade jag en del skadebekymmer. Sedan tvingades jag inse att det inte funkade att pendla. Själva resorna var inget problem i sig, men i och med att jag bara åkte till Vetlanda och tränade och sedan hem igen så blev det inte helt optimalt. Visst lärde jag känna spelarna i laget, men det blir ändå inte samma sak som att bo på orten och kunna hänga på fritiden.

Att stanna i Vetlanda en säsong till var aldrig ett alternativ för Green. Däremot hade han andra erbjudanden att ta ställning till.

– Det var en bit gånget med ett par klubbar på högre nivå. Samtidigt hade det krävts en lång flytt och man vet aldrig vad man får. Därför blev beslutet att återvända till Vimmerby lite enklare.

undefined
Victor Wall och Jonatan Green har bildat ett framgångsrikt radarpar i Vimmerby IBK genom åren. Nu återförenas de.

Hur har det varit att komma hem till VIBK?

– Det är något väldigt speciellt för mig att spela här. Jag kommer alltid att säga att det blir aldrig roligare med innebandy än i VIBK. Särskilt nu när Victor Wall bestämde sig för att satsa fullt ut igen och vi får chansen att spela tillsammans.

Radarparet har producerat poäng tillsammans under många år. Frågan är dock vem som får chansen som tredje länk i kedjan den här säsongen.

– Vi har provat runt en del på försäsongen. Elias Travtjenko har spelat med oss mest, men även Adrian Brorsson och Hugo Samuelsson har funkat bra. Det är upp till tränaren.

Vad tror du om era möjligheter i år?

– Vi ska absolut vara med i toppen, men det är för tufft att ha som mål att gå upp. Det är svårt att vinna en serie och det är bara segraren som får chansen att kvala. Vi har ett tillräckligt starkt lag för att hävda oss väl. Det blir en intressant värdemätare mot Ingelstad borta på fredag.

Förutom innebandyn så har Green även fotbollen att tänka på. Hans HM IS är indragna i bottenstriden av femman.

– Vi visste att det skulle bli en tuff säsong på förhand, men det är ändå en liten missräkning att vi ligger på kvalplats med två omgångar kvar. Vi får fokusera på att ta de poäng vi kan mot Ruda och Tjust även om det är väldigt tuffa matcher. Sedan kan vi bara hoppas på att Ankarsrum och Storebro tar färre poäng än oss så vi räddar nytt kontrakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!