De plockade fram speciell målgest: "Gjorde den förr"

Vimmerby IBK Nutid mot Vimmerby IBK Dåtid. Hur skulle det egentligen gå i den prestigefyllda matchen? Jo, dagens lag tog hem matchen. Men resultatet var sekundärt, en dag som denna. "Vi undvek skador, vilket var det viktigaste", sa Ellen Ahlstedt med ett skratt.

Ellen Ahlstedt och Martina Ahlström bjöd på en skön målgest efter VIBK Dåtids första mål i matchen.

Ellen Ahlstedt och Martina Ahlström bjöd på en skön målgest efter VIBK Dåtids första mål i matchen.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2022-12-26 19:23

På annandagen var det dags. Vimmerby IBK:s nuvarande damlag ställdes mot det äldre gardet i VIBK:s dåvarande lag, i idrottshallen i Vimmerby. Nutid mot dåtid.

Och visst visade nutidslaget, som spelar i division 2 till vardags, att man givetvis har ett högre tempo i benen. Resultatet var dock knappast något som spelade någon större roll.

– Det här var svinkul. Vi har liksom knappt setts på 15 år, så det var jätteroligt att spela, säger Ellen Ahlstedt i lag Dåtid.

Hon var också inblandad i matchens höjdpunkt, i den första perioden. VIBK Nutid hade dessförinnan skaffat sig en 2–0-ledning. Då fick Ellen Ahlstedt öppet mål på en retur och kunde raka in lagets första mål, till publikens stora jubel.

Plötsligt dök en speciell målgest upp, där Ahlstedt tillsammans med Martina Ahlström "surfade" på klubborna.

– Den målgesten gjorde vi förr och Ammelie (Lennström) har ju försökt få in den i det nuvarande VIBK-laget, men de har inte riktigt nappat på den. Vi tränade lite på den i omklädningsrummet inför matchen, säger målskytten.

undefined
Ellen Ahlstedt och Martina Ahlström bjöd på en skön målgest efter VIBK Dåtids första mål i matchen.

De fick chansen att måljubla igen, i slutet av den tredje perioden. Då fick Helena Leander på en riktig kanon och reducerade till 5–2. Det blev matchens sista mål. Förlusten kunde lag Dåtid ändå skaka av sig snabbt.

– Det var ganska nervöst till en början. Sen blev det bättre och jag tycker att vi höll förhållandevis bra ändå. Men framför allt så undvek vi skador, vilket var det viktigaste, säger Ellen Ahlstedt med ett skratt.

Hon fortsätter:

– Jag tror ändå att de fick en match mot oss.

Är det här något ni hade velat göra om?

– Jag hoppas att det kan bli en tradition som lever vidare. Det hade varit kul.

undefined
Båda lagen samlades för en gruppbild efter matchen.

Tess Fridh, lagkapten i dagens Vimmerby IBK, håller med:

– Ja, verkligen. Det skulle vara otroligt kul om vi kunde göra om det. Och så hoppas vi att vi får komma tillbaka och spela när vi blir äldre.

Fridh passade också på att berömma motståndet.

– Jag tycker de är duktiga. Det märks att innebandyn har förändrats lite, då vårt spel mest byggs på att vi är snabba. Deras spel går lite mer ut på passningar och lite mer tänk. Jag hoppas vi är lika bra när vi blir äldre, haha. Men det var jätteroligt att möta folk som fortfarande har ett intresse för sporten och som vill möta oss. Det var ju deras idé och det var jätteroligt.

undefined
Tess Fridh, lagkapten i VIBK.

VIBK Nutids mål gjordes av Nelly Passmark, Alva Gustafsson, Minea Snickars, Hilma Karlsson och Tess Fridh.

Vimmerby IBK Nutid vann mötet med 5–2.
Vimmerby IBK Nutid vann mötet med 5–2.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!