Slutforceringen räckte inte för VIBK i viktiga matchen

Ibland kan en förlust vara tung. Ibland är den ännu tyngre, i synnerhet om man förlorar mot en förmodad bottenkollega. Fråga bara Vimmerby IBK, som blev poänglösa hemma mot CL98IC. "Gör man inte mål så spelar det ingen roll om man heter Friberg, Green eller Zeilon", säger Michael Elmér efter 3–7 hemma i idrottshallen.

Vimmerby IBK-tränaren Michael Elmér fick se CL98IC rycka åt sig alla poängen i bottenmötet.

Vimmerby IBK-tränaren Michael Elmér fick se CL98IC rycka åt sig alla poängen i bottenmötet.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2021-11-05 22:15

Både Vimmerby IBK och CL98IC ser ut att få slåss i botten av division 1 den här säsongen. Därför var fredagens match väldigt viktig för båda lagen. 

Publiken i Vimmerby idrottshall hann knappt sätta sig innan det smällde till bakom Patrik Karlsson i Vimmerby IBK:s mål. Pang, 0–1 efter 40 sekunder. Ni som minns tisdagens hemmamatch mot Craftstaden vet att VIBK låg under med 0–3 efter drygt fem minuter.

Riktigt så illa blev det inte den här gången. Lukas Nordéns mål blev faktiskt periodens enda. 

– Vi gör ett misstag direkt i det första bytet, och så är det ibland. Alla gör misstag, säger VIBK-tränaren Michael Elmér om mardrömsöppningen. 

Många gånger under matchen fick gästerna stå och trilla boll nere på sin planhalva, utan någon press på sig. Så såg det ofta ut i den första, i den andra och i den tredje perioden. Känslan var att CL98 hade full kontroll på matchen. 

Vad var er approach till den här matchen?

– Att inte öppna upp oss. Egentligen spelade vi tre olika försvarsspel, där vår "svarta" femma växelstötte och där vår "röda" femma gick upp och högerstyrde. Den "orangea" femman hade lite mer fria spjäll, så att säga, förklarar Elmér. 

Känslan av dominans från bortalaget förstärktes i den andra perioden, då man stack iväg till 0–4 efter 17 minuter. 

– De få gångerna under den första och andra perioden när vi slappnar av, så är CL väldigt effektiva. Jag tycker att vi gör både en bra första- och andraperiod, bortsett från några individuella misstag, säger Elmér, som också fick se sitt lag träffa både ribban och stolpen ett par gånger.

– Vi är inte riktigt lika effektiva. Vi har ett antal avslut i ramen som vi givetvis önskar hade suttit.

undefined
Michael Elmér tyckte att hans Vimmerby IBK var ineffektiva.

Kevin Hultman tryckte in en reducering för VIBK, med två minuter kvar av den andra akten. 

Och i den tredje dröjde det till minut 14 innan nästa mål skulle falla. Återigen var det gästerna som gjorde det. Ridå ner, klappat och klart? Nja, VIBK reducerade både en och två gånger, först genom Jonas Friberg och sedan genom Kevin Rosén. När hemmalaget efter det satsade allt på ett kort kom istället två mål till i baken. 

– Vi försöker använda de verktygen vi kan för att göra både ett och två mål. Allt från spel sex mot fem och liknande men nej... Det är inte riktigt vår match. Vi har inte skärpan vi behöver. De målen vi behöver göra, gör vi inte. Samtidigt gör motståndaren sina mål. Då är det svårt att ändra matchbilden, menar VIBK-tränaren.

Känner du att ni kunde gjort något annorlunda?

– Man kan alltid fundera på vad man kunde ha gjort annorlunda. Nu får man passa sig med vad man säger så här kort efter matchen... Någonstans känns det ändå som att vi måste bli mer effektiva i de lägena vi får. Gör man inte mål så spelar det ingen roll om man heter Friberg, Green eller Zeilon.

CL98IC fick jubla sju gånger i Vimmerby idrottshall.
CL98IC fick jubla sju gånger i Vimmerby idrottshall.
VIBK–CL98IC 3–7

Första perioden: (00:39) 0–1 Lukas Nordén. 

Andra perioden: (02:21) 0–2 Filip Gustafsson, (08:56) 0–3 David Carrington (spel 5/4), (16:47) 0–4 Filip Gustafsson, (17:39) 1–4 Kevin Hultman. 

Tredje perioden: (14:21) 1–5 David Carrington, (15:54) 2–5 Jonas Friberg (Johan Carlsson, spel 5/4), (16:32) 3–5 Kevin Rosén (Ricky Gustafsson), (17:32) 3–6 Melker Sandebäck, (17:53) 3–7 Kevin Sandebäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!