Slutspelat för skyttekungen

Hultsfreds IBK hade en liten möjlighet att på allvar blanda sig i striden om serieguldet i innebandyfyran. Nu är nog den chansen borta. Förlusten mot KaRo och skador på tongivande spelare har förmodligen satt stopp för en topplacering.

Slutspelat. Hultsfreds skyttekung Fredrik Karlsson har gjort 21 mål i innebandyfyran. Nu är säsongen över för honom. En ryggskada sätter stopp för fortsatt spel.

Slutspelat. Hultsfreds skyttekung Fredrik Karlsson har gjort 21 mål i innebandyfyran. Nu är säsongen över för honom. En ryggskada sätter stopp för fortsatt spel.

Foto:

Innebandy2005-01-27 07:31

Kanske har de aldrig haft serieseger som målsättning.
Drömmen har nog ändå funnits där hos en del.
Tills nu.
Hultsfreds IBK kommer få mycket svårt att utmana framför allt KaRo och Fliseryd om uppflyttning till trean.
3-5-nederlaget mot just KaRo i helgen var av allt att döma nådastöten. Nu har Hultsfred sju poäng upp till serieledarna.
Att HIBK på papperet har det lättaste motståndet kvar spelar nog mindre roll. Av de sex matcher som återstår spelas fem av dem mot motståndare som för närvarande ligger bakom Hultsfred i tabellen.
Visst finns fortfarande en viss chans, men de hade varit betydligt större om det inte hade varit för alla skador.

Hoppar på kryckor
Målkungen Fredrik Karlsson hoppar på kryckor och blir borta för resten av säsongen, poängkungen Henrik Pernius är fotskadad och dessutom saknas även Fredrik Arvidsson och Christian Hedblom.
- Det känns tungt. Trots att vi inte har tränat så hårt har vi ändå lyckats bra den här säsongen och varit med och nosat på topplagen, säger Fredrik "Kalle" Karlsson.
Hans återkommande ryggproblem gör att det slutspelat för honom:
- Det går inte mer. Jag ska på magnetröntgen inom kort och vi får väl se vad jag får för diagnos. Jag hoppas inte att det är så pass allvarligt att jag tvingas sluta för gott. Jag ska fylla 27 år och har förhoppningsvis många år kvar att spela.

"Det ska mycket till"
Med sin målkänsla har Fredrik Karlsson en nyckelroll i HIBK. Han har stått för 25 procent av lagets målskörd i år, 21 mål. När dessutom kedjekompisen och poängkungen, Henrik Pernius, är fotskadad, tappar förstås Hultsfred mycket av sina offensiva kvaliteter.
- Både Fredrik och Henrik är värdefulla för oss, men det är ju inte så mycket att göra åt att de är skadade, säger tränaren Victor Persson.
Har ni gett upp tanken på uppflyttning?
- Nja, chansen är väldigt liten. Teoretiskt har vi fortfarande möjligheten att nå en kvalplats (tvåa), men det ska mycket till för att vi ska klara av det. Vi är nog för långt efter.
På fredag kan de knappa in på de lagen i tabelltoppen. Då tar Hultsfred emot bottenlaget Nättraby på hemmaplan. Ett lag som HIBK besegrade med klara 5-1 i höstas. Då var å andra sidan målkungen Fredrik Karlsson med på planen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!