SM-silver till Moa Edgren

Smålands F16-lag lag vann silver i distriktslags-SM under söndagseftermiddagen. Med i laget fanns Vimmerbytjejen Moa Edgren. "Det känns riktigt kul", säger silvermedaljören.

Moa Edgren från Vimmerby tog med sitt Smålandslag silver i distriktslags-SM under söndagen.

Moa Edgren från Vimmerby tog med sitt Smålandslag silver i distriktslags-SM under söndagen.

Foto: Privat

innebandy2019-01-06 18:25

I helgen avgjordes distriktslags-SM i Gävle. Smålands F16-lag var ett av de deltagande lagen och med där fanns Vimmerbytjejen Moa Edgren. VIBK-produkten Moa Edgren går till vardags på innebandygymnasiet i Jönköping och spelar med Hovslätt i juniorallsvenskan. Men i helgen åkte hon tillsammans med sitt Smålandslag upp till Gävle för att kriga om SM-medaljerna.

– Men vi hamnade i en väldigt tuff grupp, så vi var egentligen bara glada om vi tog oss ur den. Men det skulle ju gå så mycket bättre än det, säger Moa Edgren.

Ja, efter att ha tagit sig vidare till A-slutspel med nöd och näppe gällde kvartsfinal mot Västmanland. Där blev det seger med klara 4–1 och nu väntade semifinal mot Västsvenska – som blev en betydligt tajtare historia. Matchen var mållös tills det endast återstod en minut. Då satte Småland 1–0 och stor glädjeyra uppstod efter att de nått finalen.

– Alla blev riktigt förvånade att vi hade gått så här långt. Men vi är ett så bra lag så vi förtjänade verkligen det, menar Edgren.

Smålands ställdes mot Stockholm i finalen – som skulle visa sig bli ett alldeles för tufft motstånd.

– Stockholm var riktigt bra. Tyvärr släppte vi in några skitmål i början och det kostade oss tyvärr matchen.

Förlustsiffrorna skrevs till 7–1 i finalen för Moa och Småland. Ett nederlag som till en början sved, men när det hade fått smälta in insåg Moa vilken fantastisk prestation hon och hennes lag hade stått för.

– Vi är verkligen jättenöjda. Att kunna säga att man är näst bäst i Sverige är verkligen jättecoolt.

Hur ska ni fira segern?

– Haha det blir egentligen inte så mycket. Vi åker hem nu och ska spela med våra egna lag. Men klart vi ska ha en fest nån gång och fira detta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!