Småland vidare till semifinal

Gruppspelet - check. Kvartsfinalen - check. Just nu ser ingenting ut att stoppa Småland i distriktslags-SM. - Jag är väldigt glad och det är vi allihopa. Det var svårt att varva ner efteråt, säger Karin Swensson.

Innebandy2016-01-05 17:50

Smålands flickor 16 år imponerade i gruppspelet och plockade tio poäng av tolv möjliga i distriktslags-SM i Linköping. I kvällens kvartsfinal mot Västmanland fortsatte segertåget - och det blev seger med 5-3.

- Vi gjorde en grym match och det var en laginsats rakt igenom. Vi gjorde det vi skulle och trots att de närmare sig målmässigt höll vi från, säger Karin Swensson.
Stora segerorganisatörer blev duon Umeå IBF:s Ellen Bäckstedt och Hovslätts IK:s Cajsa Elm. Bäckstedt svarade för fyra mål och Elm för fyra målgivande passningar.
Westerviks IBK:s Karin Swensson hamnade varken i mål- eller assistkolumnen.

I morgon är det tidig uppstigning. Klockan 09.30 väntar Dalarna, ett lag som gick vidare från gruppen som tvåa med bara fem poäng och i kvartsfinalen slog de Stockholm med 5-4 efter förlängning.
- Nu är det all in mot finalen. Vi ska spela på samma sätt som vi har gjort med hundraprocentig inställning och vilja.

För de småländska pojkarna, innehållande Vimmerby IBK:s Mattias Zeilon, blev det seger i första placeringsmatchen.
De stack ifrån till 5-1 efter två perioder mot Bohuslän-Dal och lyckades, trots två baklängesmål i slutperioden, knyta ihop säcken.
I morgondagens sista placeringsmatch väntar vinnaren mellan Västergötland och Västerbotten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!