Rejäl holmgång i derbyt: "Visste att det skulle bli så"

64 utvisningsminuter. Och 16 mål. Derbyt mellan IBK Svala och Virserum blev en rejäl holmgång som Virserum tog hem med 9–7. "Vi låter dem komma innanför huvudet på oss och drar på oss två matchstraff", sa Svalas tränare Ludvig Bjerkert.

Virserum tog hem derbyt mot Svala.

Virserum tog hem derbyt mot Svala.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2024-01-13 11:17

Virserum behåller sin plats som herre på täppan när det gäller innebandy i Hultsfreds kommun. I fredagens derby i Mörlunda besegrade de IBK Svala för andra gången den här säsongen. 

Målen och utvisningarna duggade tätt. Särskilt i andra perioden där både Christoffer Knutsson och Gustav Tegberger Karlsson drog på sig matchstraff för Svala. 

– Jag hade pratat mycket med killarna i laget inför matchen om att vi skulle behålla kylan. Nu låter vi dem komma innanför huvudet på oss och drar på oss utvisningar. Att två duktiga spelare får matchstraff underlättar ju inte direkt, sa Svalas tränare Ludvig Bjerkert.

Virserum hade 7–4 inför sista perioden. Där kom Svala lite närmare, men kunde inte hota på allvar, utan gästerna vann med 9–7.

– Vi spelar bra och vinner den sista perioden i alla fall. Samtidigt ska Virserum ha credd för att de har utvecklat sitt spel mycket sedan förra säsongen. De har flera vassa spelare och gör det bra, sa Bjerkert som gav plus till centern Alfred Heino och 15-årige forwarden Elias Fransson.

I Virserum gjorde hela laget en bra match, men Alexander Idemark stack ut mest med fem poäng totalt. Derbyt sågs av 150 åskådare i en fullsatt hall.

Målen Svala: Anton Lingefelt 2, Erik Liljegren, Simon Rydén, Pontus Nilsson, Axel Elofsson och Christian Isomettä.

Målen Virserum: Alexander Idemark 3, Edvin Emanuelsson 2, Jonatan Idemark 2, Linus Hag 1 och Henrik Örmander 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!