Firade guldet med hamburgare och allsång i bussen

En festmåltid med hamburgare och 100 mil i buss. Så firade Sofia Söderlund och Smålandslaget i innebandy söndagens SM-guld. "Det var allsång i bussen och en härlig stämning", sa Sofia Söderlund.

Sofia Söderlunds Småland vann SM-guld i söndags.

Sofia Söderlunds Småland vann SM-guld i söndags.

Foto: Smålands Innebandyförbund

Innebandy2022-11-07 10:02

Snacka om att Distriktslags-SM i Umeå blev det minne för livet som Vimmerbytjejen Sofia Söderlund hade hoppats på. Laget tog sig till final efter fem raka segrar. Där väntade Stockholm som hade vunnit turneringen de fem senaste åren. Småland ångade på och hade 3–0 att gå på inför slutperioden. Stockholms slutforcering ledde fram till 3–3 och förlängning.

– Jag tror att vi slappnade av lite och blev nervösa när segern var så nära. Sedan plockade de sin målvakt och fick in två mål på slutet. Vi bet ändå ihop och fortsatte peppa varandra så känslan inför förlängningen var ändå bra.

Med 39 sekunder kvar av förlängningen kom det avgörande målet. Thea Skogeryd blev matchhjälte efter att ha blivit framspelad av Mira Markström.

– Känslan i kroppen var en av de bästa och härligaste jag har känt. Efter vårt slit som obesegrade genom hela turneringen så förtjänar vi det här guldet, helt klart.

Hur firades guldet?

– Det blev segermiddag på en hamburgerrestaurang. Sedan var det bara att sätta sig i bussen och åka hem till Småland hela natten. Det var hög stämning med allsång och musik, men det blev några timmars sömn innan bussen rullade in i Jönköping på måndagsmorgonen, säger Söderlund och summerar veckan som helhet.

– Helt fantastisk, mycket mer än vad jag kunnat hoppas på. En upplevelse jag aldrig kommer att glömma. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!