Ungdomsmatch avslutades med tumult

Känslorna svallade lite väl högt i samband med en ungdomsmatch i innebandy i idrottshallen i Vimmerby. "Det var ledare och föräldrar som betedde sig illa efter slutsignalen. Spelarna skötte sig", sa Vimmerbys ledare Daniel Larsson.

En ungdomsmatch i innebandy i lördags fick ett trist efterspel.

En ungdomsmatch i innebandy i lördags fick ett trist efterspel.

Foto: Arkiv

Innebandy2022-10-29 18:46

Det var Vimmerby IBK:s P14-lag som mötte Jönköping i en seriematch i idrottshallen vid lunchtid på lördagen. Matchen utvecklade sig till en riktig rysare där Vimmerby ledde med 3–0 tidigt. Jönköping kom ikapp till 3–3 innan VIBK kopplade grepp igen och hade 6–5 att gå på i slutminuterna. JIK tog ut målvakten på slutet och avlossade ett skott som letade sig in i mål. Domaren bedömde att tiden var ute innan bollen passerade linjen och Vimmerbykillarna fick fira en skön seger.

– Det var då en situation uppstod. Våra killar sprang ut och jublade på planen och en av Jönköpingsspelare råkade hamna på samma plats. Några spelare ska ha knuffat lite på varandra, men det var ingen större grej. Det som hände sedan var att en av Jönköpings ledare rusade in bland spelarna och högg tag i en av våra killar och lyfte bort honom ganska bryskt. Det väckte känslor bland folk på läktarna och det ledde till en del tjafs, säger Daniel Larsson som själv samlade sitt manskap och tog dem åt sidan.

När Sporten når Jonas Andersson, som är en av ledarna för Jönköpingslaget, bekräftar han i stora drag bilden av vad som hände.

– En av mina kollegor såg att en av våra spelare hamnade i ett trängt läge där Vimmerbyspelarna firade. Han gick dit för att få bort vår spelare och lugna ner situationen. Dess värre knuffade han till en Vimmerbyspelare på sin väg fram och då blev en förälder på läktaren upprörd och tog sig dit. Efter en stund lugnade situationen ned sig och vi bad domare, funktionärer och Vimmerbylaget om ursäkt. Det blev ett trist avslut på matchen, sa han.

Hur tacklade spelarna det som hände?

– Det är klart att de var lite skärrade direkt efter. Det är tråkigt att de ska behöva se vuxna agera på det viset. 

Från Vimmerbys sida har man lagt saken åt sidan och gått vidare.

– Jönköpings ledare kom till oss och bad om ursäkt och medgav att han gjort fel. Så här i efterhand så känns det mest tråkigt att ledare och föräldrar inte kan hålla sina känslor i styr. Det är ju vi vuxna som ska föregå mot gott exempel mot våra ungdomar, säger Larsson.

Sporten har även varit i kontakt med Vimmerby IBK:s ordförande Richard Mårtensson.

– Jag känner inte till händelsen, men det är såklart tråkigt när sådant här händer och det hör inte hemma på en innebandyplan, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!