Sportchefen om VIBK-värvningarna: "Slog inte så väl ut"

Uppgifter gör gällande att Jonatan Green gjort sitt i Vetlanda. Men är det verkligen så? När han och sportchefen uttalar sig ger de tvetydiga svar. Frågan är hur de ska tolkas? Mellan raderna tyder det mesta på att han har gjort sitt i klubben.

Jonatan Green kom inte upp i nivå riktigt under sin säsong i Vetlanda.

Jonatan Green kom inte upp i nivå riktigt under sin säsong i Vetlanda.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-03-28 20:00

Vimmerby IBK:s flerfaldige skyttekung tog inför den här säsongen chansen att för första gången på allvar pröva lyckan i ett annat lag än moderklubben. Han valde att spela för Vetlanda i division ett. Laget gjorde succé och nådde en fjärdeplats, som innebar allsvenskt kval.

Någon vidare succé för den normalt sett poängstarke forwarden blev det ändå inte på samma sätt. Green stannade på nio mål och elva assist på 17 matcher. 

Är du nöjd?

– Det gick ändå helt okej om man tar säsongen som helhet. Det är aldrig lätt att komma till ett nytt lag och motståndet är tufft i ettan.

Säsongen innan, i VIBK och även det i ettan, gjorde han 50 poäng på 22 matcher. 27 mål och 23 assist. 

25-åringen har tidigare varit den stora stjärnan i Vimmerby. Nu blev han en av flera vassa spelare i truppen och fick en annan roll. 

Blev det som du tänkt dig?

– Det blir en skillnad jämfört med hur det var i Vimmerby. Där umgicks jag med spelarna i laget dagligen på och utanför planen. Nu har jag bara åkt till träningar och matcher och sedan hem till Vimmerby. Det är inte lika lätt att komma in i laget då.

Under säsongens gång fick han även en del skadeproblem som Green säger hindrade honom från att delta i avslutningen.

– Jag fick problem med en gammal skada i baksida lår. Jag kände av den i höstas och missade vår bortamatch mot Finspång på grund av den. Sedan kom VM-uppehållet lägligt så jag kunde vila och vara tillbaka igen till jul. Dessvärre återkom problemen för en månad sedan.

Det gjorde att Green missade Vetlandas tre sista matcher i serien och de två kvalmatcherna mot Åstorp/Kvidinge.

– Det är tråkigt att det ska ske just när de roligaste matcherna på säsongen ska spelas. Nu gjorde laget det väldigt bra ändå.

undefined
Jonatan Green har spelat fotboll med HM IS nyligen trots sina skadebekymmer.

Trots skadeproblemen på innebandyplanen var Green ändå en del av HM IS lag på fotbollsplanen när de mötte Hebe i Toyota Cup den 18:e mars. Han spelade fram till tre av målen när laget vann med 5–1.

– Låret känns bättre, men skadan är inte helt läkt. Det är någon typ av sträckning eller bristning. Jag har testat med laserbehandling, men behöver nog träna upp det mer för att det ska bli bra igen.

Förra veckan spelade Green även en testmatch med Vimmerby IBK. Uppgifter gör gällande att han ska vara högaktuell för en återkomst i klubben kommande säsong.

– Det är för tidigt att säga något om nästa säsong än. Jag kommer att vänta och se vilka alternativ som finns. VIBK är alltid aktuellt och jag stänger heller inga dörrar för en fortsättning i Vetlanda. Sedan brukar det finnas intresse från Norge och andra klubbar högre upp i seriesystemet, men det är klart att det kanske är lite klenare efter min poängmässigt svagare säsong.

Vetlandas sportchef Henrik Åhlund bekräftar att det finns ett fortsatt intresse för att behålla både Jonatan Green och tidigare Vimmerbyspelaren Hampus Carlsson. Samtidigt medger han att värvningarna inte slog så bra ut som klubben hoppats inför säsongen.

– Visst hade vi hoppats på mer av båda, men det fanns förklaringar. Hampus fick stora delar av sin säsong förstörd av sjukdomar. Jonatan fick problem med en skada som kom väldigt olägligt. Utan den så hade han säkert kunna vara med och bidra ännu mer. 

Är de aktuella för att stanna i Vetlanda nästa säsong?

– Så långt har vi inte kommit än, men det är inte omöjligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!