Stabil seger för VIBK

Nollpoängaren Hovmantorp på bortaplan vållade vissa problem för Vimmerby IBK. Trots det vände VIBK hem med alla tre poängen. - Det var inte vår bästa match, men vi fick med oss tre poäng och är nöjda med det, säger tränaren Jonas Friberg efter 5-3-segern.

Två forna skyttekungar i form av Jonas Friberg och Mathias Lennström ger tummen upp åt sina arvtagare Kim Karlsson och Jonathan Green som gjorde två mål och ett assist var mot Hovmantorp.

Innebandy2014-11-10 07:21

Vimmerby IBK:s start i division två överträffar alla förväntningar. Segern mot Hovmantorp var lagets femte på sex försök. Då ska vi komma ihåg att fyra av matcherna har spelats på bortaplan.
Hovmantorp har gjort flera starka matcher den senaste tiden och nollpoängaren visade sig vara bättre än vad tabellen gör gällande.

Två Green-mål
Vimmerby fick en pangstart på matchen när Johan Carlsson gjorde 1-0 efter 55 sekunder. 2-0 kom sju minuter senare genom Kim Karlsson.
- Första tio var vi klart bättre än dem. Sen var det ganska jämnt, säger Jonas Friberg.
Den andra perioden såg ut att bli mållös, men hemmalaget fick ett psykologiskt viktigt mål fram till 2-1 i slutminuten. Hovmantorp kvitterade sedan till 2-2 tidigt i period nummer tre.