Stark avslutning av VIBK i cupen mot JIK

Vimmerby IBK övertygade i hemmamötet med Jönköping IK Ungdom i Smålandscupen och vann med 9–7.

Edith Edvardsson gjorde två av målen när VIBK vann med Jönköping Ungdom.

Innebandy2021-09-03 22:02

VIBK var hela tiden steget före, men Jönköping med förra VIBK-spelaren Tess Fridh i laget vägrade att ge sig. Det stod 2–2 efter första perioden och 5–5 efter två perioder. Åtta minuter från slutet kvitterade gästerna till 6–6 och bäddade för en spännande avslutning. Hemmalaget var dock starkast på slutet och avgjorde med tre mål inom loppet av två minuter och vann till slut med 9–7.

Alva Gustafsson svarade för tre av VIBK:s mål under de två första perioderna. Nelly Passmark spelade också en avgörande roll med sina två mål på sluttampen. Edith Edvardsson noterades också för två fullträffar. Övriga mål gjordes av Lisa Hultgren och Minea Snickars.