Stark insats av Rimforsa i toppmatchen

Rimforsa IF fortsätter att ånga på i toppen av herrarnas division 3. Under fredagen besegrades topplaget Linköpings AIS med 8–4 hemma i Hackelhallen.

Rimforsa toppar nu herrarnas division 3-tabell efter segern mot Linköping (8-4).

Rimforsa toppar nu herrarnas division 3-tabell efter segern mot Linköping (8-4).

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-02-04 12:17

Rimforsa IF har verkligen fått det att stämma i år. I och med fredagens seger, den tionde i följd, toppar laget tabellen – en poäng före Bergs IK.

– Vi har fått mer kontinuitet i allt och efter senaste förlusten, som kom mot just Linköping, la vi om spelet. Nu spelar vi ett lägre försvarsspel där vi väntar ut misstag och kontrar. Det är lite klassiskt Rimforsa-spel, säger huvudtränare Viktor Sandborg om lagets fina form.

När Linköping kom på besök satte Rimforsa in högsta växel direkt – och redan efter en dryg minut hade Petter Melkersson gett hemmalaget ledningen. Men Linköping kvitterade snabbt och målmässigt följdes lagen åt under första och andra perioden.

– Vi har varit väldigt starka i fem mot fem-spelet och släppte bara in en boll där. Vi släppte in två bollar i tre mot tre efter att det blivit ett gäng utvisningar. Men efter det taggar vi igång och kommer igen, säger Viktor Sandborg.

I den tredje perioden drog hemmalaget ifrån till 6–4 genom Oscar Hallenberg – och sedan fortsatte målen att rulla in. Ett effektivt Rimforsa släppte aldrig tillbaka gästerna in i matchen och vann till slut med 8–4.

– Det var en grym laginsats där alla verkligen offrar sig för att vinna. Vi möter seriens offensivt bästa lag men de har ingenting mot oss i tredje perioden. Då har vi stäng igen butiken.

Mål Rimforsa: Petter Melkersson 2, Oscar Hellenberg, Marcus Karlsson, Jonas Karlsson och Daniel Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!