Spelare och ledare sjuka inför viktiga länsderbyt

Coronapandemin fortsätter att ruska om den lokala idrotten. Inför kvällens bortamatch mot CL98 har tre spelare insjuknat i Vimmerby IBK. Ett VIBK som ville flytta matchen, men så blir det inte. "De vägrar", säger en besviken Michael Elmér.

Vimmerby IBK har drabbats av flera covidfall inför matchen mot CL98. VIBK ville därför flytta matchen, men så blir det inte.

Vimmerby IBK har drabbats av flera covidfall inför matchen mot CL98. VIBK ville därför flytta matchen, men så blir det inte.

Foto: Tobias Sterner

Innebandy2022-02-18 11:43

Vimmerbytränaren har också drabbats och kommer inte att följa med laget till matchen i Kalmar i afton. 

– Nej, jag fick hög feber och halsont i natt. Jag tog ett snabbtest som visserligen visade sig vara negativt, men jag är inte alls pigg. Det är något i kroppen. 

I onsdags var det annars klackarna i taket i VIBK-lägret efter superviktiga segern i prestigemötet mot Craftstaden. Sen kom covidfallen som till viss del ändrade känsloläget. 

– Vi har tre spelare som konstaterats ha smittats och missar därför kvällens match, säger Michael Elmér. 

Vimmerby ville flytta matchen och erbjöd CL98 fem olika matchdagar som alternativ: 21 februari samt fyra dagar andra veckan i mars. 

– Tydligen var det inget av de här datumen som passade dem. De vill inte gå oss till mötes, vilket jag inte tycker hedrar dem. Samtidigt tycker jag att vi varit sjysta mot andra föreningar som varit utsatta, som mot Nyköping. De ställde in 45 minuter innan de skulle sätta sig i spelarbussen för matchen mot oss. Då gick vi med att flytta matchen till ett annat datum. 

Länsderbyt är viktigt för båda lagen. Vimmerby kämpar för sin existens i division ett medan CL jagar en kvalplats till Allsvenskan. 

Hur tar ni er an kvällens match nu?

– Vi ser det här bara som extra bränsle. Vi vill gärna sätta käppar i hjulet för CL. 

Vilka ersätter de sjuka spelarna i truppen?

– "Lill-JC" (Johan Carlsson) går in som back och Hugo Samuelsson som forward. Sen får vår materialare (Theo Persson) bli andremålvakt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!