Stark premiär av VIBK Dam: "Det här lovar gott"

Seriepremiären i damettan blev en jämn och målsnål historia. Till slut föll VIBK med 4–2. "Trots förlusten är vi otroligt nöjda med vår prestation", säger tränaren Micael Nilsson.

Vimmerby IBK gjorde en bra seriepremiär – men det blev noll poäng i bortamatchen mot Vetlanda.

Vimmerby IBK gjorde en bra seriepremiär – men det blev noll poäng i bortamatchen mot Vetlanda.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-10-04 13:50

När Vetlanda och Vimmerby möttes i Smålandscupen var det klasskillnad mellan lagen (6–1). I söndagens seriepremiär var det betydligt jämnare.

– Det här var något helt annat jämfört med cupmatchen. Vi fick beröm av Vetlandas tränare efteråt, och det är väl ett gott kvitto. Sett över hela matchen var det vi som skapade flest klara målchanser. Med bättre ork i slutet är jag rätt säker på att vi hade fått med oss minst en poäng idag, säger Micael Nilsson.

Långt in i den tredje perioden var ställningen 2–1 till Vetlanda.

– I framför allt den första och andra perioden spelade vi kanonbra. Vi höll våra positioner i försvarsspelet och skapade massor framåt. Vi vaskade lägen som heter duga. Jag vet vad vi behöver träna på framöver...

– I den tredje perioden blev vi lite trötta. Vi gick bort oss några gånger, vilket Vetlanda utnyttjade. De fick verkligen slita hårt för den här segern.

Med andra ord var det en insats som lovar gott?

– Absolut! Samtidigt måste vi ha klart för oss att vi kommer möta bra lag i varje match. Vi får inte tro att allting är guld och gröna skogar, men visst lovar det här gott. Frånsett resultatet är jag helnöjd, säger Micael Nilsson.

VIBK-tränaren ger extraplus till Emma Jigsved, Elin Andersson, Lisa Hultgren och Emmy Karlsson. I nästa omgång är det hemmamatch mot seriefavoriten Olofström, som har värvat starkt inför den här säsongen.

Poäng: Elin Andersson 1+0, Alva Gustafsson 1+0, Stella Milton 0+1, Emma Jigsved 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!