Stark seger för HM IS i toppmatchen mot Craftstaden IBK Oskarshamn B

Det var två topplag som möttes i division 4 Småland nordöstra herr i innebandy på fredagen.

Hjältevad Mariannelunds IS vann mot Craftstaden IBK Oskarshamn

Innebandy2024-02-16 22:03

Och det slutade med seger för hemmalaget HM IS, som besegrade Craftstaden IBK Oskarshamn B med 9-8 (1-3, 6-2, 2-3).

Med tre omgångar kvar är HM IS på andra plats i tabellen, medan Craftstaden IBK Oskarshamn B leder fortfarande serien. Två poäng skiljer lagen åt.

- En stark laginsats, hela laget ska ha beröm, kommenterade HM IS:s tränare Robert Karlsson.

Jimmy Risberg stod för HM IS:s avgörande mål 18.11 in i tredje perioden.

Segern var HM IS:s åttonde på de senaste nio matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

I första perioden var det Craftstaden IBK Oskarshamn B som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

HM IS hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 6-2 och ställningen efter två perioder var 7-5.

Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Jakob Savolainen göra 7-6 för Craftstaden IBK Oskarshamn B.

HM IS utökade ledningen på nytt genom Martin Hesselgren efter 9.42.

Craftstaden IBK Oskarshamn B reducerade och kvitterade till 8-8 genom Alexander Johansson Aronsson och Emil Erlandsson. Det sista målet kom med 3.16 kvar att spela.

HM IS kunde dock avgöra till 9-8 med 1.49 kvar av matchen genom Jimmy Risberg.

Craftstaden IBK Oskarshamn B:s Simon Hjalmarsson stod för tre poäng, varav ett mål. Jimmy Braf gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för HM IS.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, HM IS med 48-37 och Craftstaden IBK Oskarshamn B med 39-24 i målskillnad. Det här var HM IS:s andra uddamålsseger den här säsongen.

HM IS tar sig an Svala i nästa match borta fredag 1 mars 19.00.