Stark upphämtning - ändå förlust

Tungt tapp, stark upphämtning men ändå noll poäng. Rimforsa föll mot Linköping Legends med 7-8. - Vi släpper in fler skitmål än vad vi gör själva. Vi hade inte marginalerna på vår sida, säger Tobias Claesson.

Foto:

Innebandy2016-01-20 21:12



Två relativt enkla segrar var starten på 2016 för Rimforsa. I går kväll väntade ett betydligt tuffare test, hemmamatch mot fjärdeplacerade Linköping Legends.
Tre gånger om tog Rimforsa ledningen i matchen och när gästernas Mikael Karlsson, med ett förflutet i Rimforsa, skickade in 3-3 kom ett tillfälligt ras.

Inom loppet av en minut och 27 sekunder gick de från 2-3 till 5-3. Och kort därpå kom även 6-3.
- Där hade vi en rejäl dipp och släppte in ett par enkla mål. Vi var för heta framåt och ville anfalla med hela laget och hängde dessvärre inte med bakåt när vi tappade boll. Och sånt straffar sig mot ett sådant spelskickligt lag, säger Tobias Claesson.

Stark upphämtning
Rimforsa, eller rättare sagt Tobias Claesson, mobiliserade offensiv kraft. 19-åringen sköt 4-6, 5-7 och 6-7 i upptakten av tredje perioden. Minuten senare var upphämtningen ett faktum när Joakim Rambin satte 7-7.
- Det är riktigt starkt.
Men säg den glädje som varar för evigt. Några sekunder senare gjorde Legends 7-8.
- Det är ett typiskt skitmål, det får inte hända. Det var tungt, säger Tobias Claesson.

Han tycker inte att laget hade marginalerna på sin sida.
- Vi har nog tre-fyra skott i ribban, jag missar en straff och vi har fler bra lägen. Vi är värda mer, en seger ska vi ha sett till hur matchen var. Sju mål är ändå vasst mot ett sådant lag och det får vi ta med oss.

Fem mål från din sida. Hur vill du beskriva din insats?
- I dag var jag rätt vass. Min femma har kört fast i de senaste matcherna men nu börjar vi komma i gång igen, släpper bollen och gör enkelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!