Vimmerby föll trots stark insats

Vimmerby IBK hämtade upp 4–1 till 5–5 och hade bud på ledningsmål. Till sist var dock Huskvarna för starka och vann med 9–6. "Jag är nöjd med insatsen och att vi gör sex mål", sa VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Sofia Söderlund gjorde ett mål och tre assist för VIBK.

Sofia Söderlund gjorde ett mål och tre assist för VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-03-06 20:08

Hemmalaget började bäst och ledde tidigt med 4–1, men VIBK lyckades reducera till 4–2 innan första perioden var över.

– Det var viktigt att vi fick in den där reduceringen. Trots att det blir uppförsbacke så sänker det inte oss utan vi fortsätter att jobba på. I andra flyttar vi fram och lyckades störa dem högt och det gav utdelning.

VIBK kom snabbt ikapp till 4–4 i upptakten av andra. Huskvarna återtog visserligen ledningen, men Vimmerbylaget hann kvittera igen innan perioden var över.

– Vi inledde starkt i tredje också, men hade otur med ramträffar bland annat. Hade vi fått in ett eller två mål där hade det blivit en helt annan match. Nu tröt orken för oss lite sista tio i tredje och då stack Huskvarna ifrån.

Segersiffrorna skrevs till 9–6. Bäst i VIBK var Sofia Söderlund som var inblandad i fyra av målen. Även Emma Kulas och Hilma Karlsson som gjorde sitt första mål i A-laget förtjänar ett omnämnande.

– Vi får ta med oss att vi lyckades göra många mål. Det har vi haft problem med på sistone. Sedan kan vi säkra åttondeplatsen om Ryd förlorar mot Värnamo i veckan. Annars får vi en avgörande match mot Ryd till helgen. Så får vi se om det räcker för att hänga kvar.

Poäng VIBK: Sofia Söderlund 1+3, Edith Edvardsson 1+0, Emma Kulas 1+0, Tindra Pettersson 1+0, Stella Milton 1+0, Hilma Karlsson 1+0, Emmy Karlsson 0+1, Emma Sjökvist 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!