Starten på en spännande säsong

Rimforsa inleder innebandysäsongen på fredagen med träningsmatch mot Onyx hemma. "Vi har stärkt en redan bra trupp så det blir en spännande säsong", säger tränaren Johan Tillmar.

Johan Tillmar tränar Rimforsa IF.

Johan Tillmar tränar Rimforsa IF.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2021-08-27 12:00

Rimforsa kom igång med försäsongsträningen för två veckor sedan och är nu redo för den första träningsmatchen.

– Vi möter Onyx division 2-lag och jag har ingen större koll på motståndet. Det ska bara bli skönt att komma igång och testa hur vi står spelmässigt, säger Johan Tillmar som tillträdde som tränare för RIF inför förra säsongen som knappt hann börja innan den tog slut på grund av coronapandemin.

Rimforsa har varit ett topplag i tvåan under många säsonger. Med de tillskott i truppen de har fått har de goda möjligheter att vinna serien och ta steget upp i ettan.

– Den befintliga truppen var redan bra och med spetsspelare som Jacob Sigfridsson och Kalle Henriksson som har erfarenhet av SSL som tillkommit nu ser det riktigt intressant ut, säger Tillmar som har hela truppen tillgänglig till den första matchen.

Framöver ska RIF spela DM helgen 4-5 september och har även matcher mot Ledberg samt Vetlanda inbokade så här långt.

– Vi har valt att matcha mot kapabelt motstånd för att få riktiga värdemätare. Matcherna behövs även för att vi ska hinna sätta vårt grundspel och hitta rätt formationer.

Seriepremiären dröjer till den 9:e oktober.

– Det kan vara en fördel att få lite extra tid på oss när det blev ett så långt uppehåll efter att säsongen avbröts ifjol. Sedan har vi många som spelar fotboll i laget också så det är bra att den säsongen hinner bli färdig med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!