Stjärnans tankar om framtiden

För tredje gången på ett år måste Vimmerby IBK hitta en ny tränarlösning. Vid sidan av det arbetet ska klubben försöka behålla poängkungen Jonatan Green.

Jonatan Green gjorde en strålande säsong.

Jonatan Green gjorde en strålande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-03-28 21:30

Även om våren var en besvikelse gjorde Jonatan Green sin bästa säsong i karriären. Åtminstone om vi tittar på statistiken. Han vann poängligan i division två i överlägsen stil.

Nu är det – precis som vanligt – flera klubbar som rycker i 21-åringen.

– En norsk klubb har hört av sig igen och jag har pratat en del med Craftstaden. Sedan vet jag att Solfjäderstaden har diskuterat mitt namn. Det brukar vara en del klubbar som hör av sig i april, när säsongen är helt avslutad.

Hur går dina tankar om framtiden?

– Det hänger helt och hållet på hur det blir i Vimmerby. Jag vet att det inte är lätt att värva spelare utifrån, men jag hoppas att klubben gör ett allvarligt försök att spetsa till truppen. Då stannar jag nog.

På väg tillbaka

De två senaste säsongerna har VIBK hamnat i mitten av tabellen.

– Jag känner att både jag och föreningen står i ett vägskäl. Antingen satsar man mot division ett, eller så låter man de unga spelarna ta klivet fullt ut.

– För tillfället är VIBK på väg tillbaka dit föreningen var för fem–sex år sedan med sämre resultat och mindre intresse. Jag anser att det behövs en satsning, säger Jonatan Green.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!