Stjärntätt när SFO drar igång idag

Det är nu sjunde året i rad som Hamnplan i Västervik genomgår en total make over. Från parkering till arenaområde för Swedish Floorball Open. I dag drar stortävlingen i gång. – Återigen kan vi presentera riktigt bra startfält både på herr- och damsidan, säger Fredrik Ohlsson i tävlingsledningen.

I SFO-finalen i fjol var Team Adidas starkare än Market Beaters och vann med 6-3. Foto: Micael Rundberg

I SFO-finalen i fjol var Team Adidas starkare än Market Beaters och vann med 6-3. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Innebandy2016-08-05 12:00

Med svindlande vacker utsikt över Skeppsbrofjärden inleds i dag Swedish Floorball Open, den årliga innebandyturneringen i Västervik. Fast så mycket inne spelas inte bandyn. Arenaområdet, med bland annat tre planer, läktare, restaurang, sponsorby och mycket annat, är som vanligt uppbyggd på Hamnplan, bara ett stenkast från Västerviks centrum.

– Matcherna är 1x12 minuter långa, reglerna skiljer sin lite åt från klassisk innebandy och varje lag kör med tre utespelare plus en målvakt. – Det ger den händelserika innebandy, som vi vet att publiken gillar och vill ha, säger Fredrik Ohlsson i tävlingsledningen.

Landslagsspelare

Sportsligt håller SFO mycket hög klass, med flera elit- och landslagsspelare på plats.

– På damsidan har vi i stort sett alla toppspelarna från superligalaget Kais Mora. Här finns bland annat Anna Wijk, världens kanske mest framgångsrika innebandyspelare någonsin, och Malin Andreasson, berättar Fredrik Ohlsson.

– Damsidan har vi jobbat jättemycket med under två års tid och det har gett resultat. I år känns den tajtare än någonsin, har fler lag och yppersta kvalitet på spelarna. Det är kul att det är de allra bästa som kommer hit, säger Fredrik.

En utmaning

Herrklassen ser vass och mer oviss ut än tidigare. Stjärnglansen är i år mer utströdd i lagen.

Helt lätt att få hit de bästa spelarna har det dock inte varit.

– Nej, det har varit en rejäl utmaning för oss. SFO ligger ju alltid samma vecka, men i år är vecka 31 datummässigt senare, så många av klubblagen har redan hunnit gå igång med träningsmatchandet.

Funderar ni på att tidigarelägga evenemanget nästa år?

– Visst har tankarna slagit en, men vi får utvärdera efter årets turnering och framför allt höra med spelarna vad de tycker, säger Fredrik Ohlsson.

– Trots allt går vi ju åt rätt håll både sett till antal lag och till kvalitet.

Och som vanligt när det vankas SFO så är vädergudarna med?

– Haha. Ja, vi har haft grymt flyt. Visst, det ska väl bli lite moln i helgen, men 20-22 grader och moln är nog det bästa man kan tänka sig, säger Fredrik Ohlsson.

Fredrik Ohlsson i ledningen föt Swedish Floorball Open ser fram emot den sjunde upplagan, som inleds i Västervik i dag.
Fredrik Ohlsson i ledningen föt Swedish Floorball Open ser fram emot den sjunde upplagan, som inleds i Västervik i dag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!