Så gick det för Rimforsa mot Linköping

Tillbaka på vinnarspåret. Det var vad som gällde för Rimforsa IF mot Linköpings IBS. Men det satt hårt åt. "En skön vinst att bygga vidare på, säger tränaren Victor Sandborg efter 7–4-vinsten.

High five. Tobias Claesson och Kim Thörnqvist hade stor del i att Rimforsa vände och vann mot Linköpings IBS. De båda var inblandade i samtliga Rimforsas sju mål.

Innebandy2023-11-25 11:57

Nykomlingen i innebandytvåan rivstartade serien och radade upp vinster. Sen har Rimforsa haft det lite tuffare. Mot Linköpings IBS studsade de tillbaka, trots att det såg jobbigt ut ganska länge.

– Vi har ändrat vårt spelsätt efter två raka förluster. Så vi började första perioden med bättre energi och intensitet än de senaste matcherna. Tyvärr blir det två misstag som leder till baklängesmål men vi jobbar oss in i matchen igen och det är en jämn match där IBS gör det svårt för oss i många lägen. Till slut lossnar det i den tredje perioden och våra poängstarka spelare visar vägen, tyckte Rimforsas Victor Sandborg efter matchen.

N skai veta att Linköping ledde med 2–0 efter en period och med 3–2 efter två. I sista kom hemmarycket, inte minst tack vare hemvändande Tobias Claesson och Kim Thörnqvist och Eric Sääf. Trion var inblandade i det mesta i anfallsväg i Rimforsa i den här matchen.

Kolla här: 1–2: Tobias Claesson, 2–3: Kim Thörnqvist (Eric Sääf), 3–3: Kim Thörnqvist (Jonas Karlsson), 4–3: Kim Thörnqvist (Tobias Claesson), 5–3: Eric Sääf (Tobias Claesson), 6–4: Tobias Claesson (Kim Thörnqvist), 7–4: Eric Sääf (Tobias Claesson).

Rimforsa parkerar på en tredje plats i tabellen, med samma poäng som ledarduon Linköpings AIS och Solfjäderstaden. RIF har en match mer spelad än de andra två topplagen.