Stopp i kvartsfinalen för RIF: "Det var lite surt"

Rimforsa IF tog sig enkelt vidare från sin grupp i DM i lördags. I söndagens kvartsfinal tog det dock stopp. "Det kunde gått hur som helst", säger RIF-tränaren Johan Tillmar.

Johan Tillmars Rimforsa IF gjorde en bra prestation i DM-slutspelet men föll trots det.

Johan Tillmars Rimforsa IF gjorde en bra prestation i DM-slutspelet men föll trots det.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-09-07 18:30

I helgen var det dags för Östergötlands distriktsmästerskap och division 2-laget Rimforsa IF inledde med ett gruppspel mot Linköpings IBS, Borensberg IBC och IBF Kolmården Wild Animals. Där blev det en tämligen enkel resa för RIF, som vann alla sina tre matcher, gjorde 31 mål och bara släppte in fyra. 

– Vi gör mycket mål i gruppen och vi sätter även försvarsspelet på ett bra sätt, säger tränaren Johan Tillmar. 

Efter gruppspelet väntade en kvartsfinal mot Linköping IBK Ungdom. I DM spelas matcherna bara i två perioder, där man även använder sig av effektiv speltid under de sista tre minuterna. Det var också i slutskedet som RIF förlorade matchen, när Linköping fick in 1–0 med 16 sekunder kvar. 

– Det var lite surt att åka på det målet. Det var ett skott från mittlinjen som styrde och gick in, så det var ett slumpmål. Men matchen var jämn och det kunde gått hur som helst egentligen, säger Tillmar och fortsätter:

– Båda målvakterna storspelade också. Joakim Claesson (målvakt i RIF) gjorde det jättebra. Jag vill även lyfta backen Anton Söderback och lagkaptenen Tobias Claesson, som båda var duktiga i den matchen. 

undefined
Tobias Claesson var en av de främsta i förlustmatchen.

Det ska sägas att RIF saknade både Marcus Karlsson och nyförvärvet Kim Karlsson i kvartsfinalen. 

– Kim spelade bara den första matchen i gruppspelet. Det är klart att han och Marcus hade bidragit för de petar oftast in några poäng, säger Tillmar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!