Stor besvikelse efter förlusten: "Allt saknades"

Besvikelse. Det var den sammantagna känslan i Vimmerby IBK, efter hemmaförlusten mot serieledarna Gransholm. Vad saknades? "Allt saknades", svarar lagkaptenen Adrian Brorsson.

Vimmerby IBK deppar medan Gransholms IF jublar efter ännu ett mål.

Vimmerby IBK deppar medan Gransholms IF jublar efter ännu ett mål.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2023-01-27 22:19

På förhand hade VIBK en svår uppgift. Gransholms IF kom till fredagens match i Vimmerby idrottshall med bara en förlust på sina 14 matcher.

Ändå hade Vimmerby förhoppningar om att kunna störa serieledarna. Förhoppningar som såg ut att grusas redan halvvägs in i den första perioden.

– Vi är inte påslagna i första perioden och det var nog ganska påtagligt från läktaren. Vi gör inte det vi pratar om innan och är stressade. Det kanske hade att göra med att mycket stod på spel, säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Gransholm gick då upp till en 3–0-ledning, innan Emil Johansson hittade en reducering för VIBK. Kort efter det kom dock gästernas fjärde mål och Pettersson valde att ta en time out.

Vad sa du då?

– Att det kan bli en lång kväll om vi inte börjar ta tag i det. I såna lägen är det lätt att man som spelare tittar åt sidan på någon annan och lämnar ansvaret. Jag sa att vi skulle brösta upp oss lite och börja ta ansvar.

undefined
Vimmerby IBK tog en time out tidigt in i den första perioden.

Det fick viss effekt, trots att gästerna kunde gå in till den första periodvilan med en 5–2-ledning. I den andra perioden kom Vimmerby ut starkt och tog tag i matchen.

– I andra är Gransholm lite avslappnade och tror kanske att de ska kunna spela av matchen, säger Pettersson, vars lag "bara" låg under med två mål (4–6) inför den tredje perioden.

– Inför tredje är det bra go´ och vi känner verkligen att vi är med. Vi pratade bara om att fortsätta och börjar också bra i tredje. Sen kommer deras mål till 4–7 och då får vi börja jaga. Vi tar lillfingret men tyvärr inte hela handen.

Så var det. Gransholm kunde i den tredje perioden spela av matchen och slutresultatet skrevs till 5–9.

– Gransholm behöver inte riktigt kriga för sina mål, känns det inte som. Vi är inte tillräckligt distinkta i egen zon och då vinner man inte matcher, konstaterar VIBK-tränaren.

Adrian Brorsson, lagkapten i VIBK, var inte nöjd med vad han och laget visade.

– Det är svårt att säga något positivt och det är jäkligt surt. Vi ger oss inte själva chansen och kom inte alls upp i nivå.

Vad saknades?

– Allt saknades. Känslan var att vi inte ens var där på tredjebollen.

VIBK är nu elva poäng bakom Gransholm, som fortsatt toppar division 2-tabellen.

– Förstaplatsen blir tuff att nå. Men det gäller att bara fokusera på nästa match.

VIBK-målen gjordes av Emil Johansson 2, John Pettersson 2 och Sebastian Elmér.

undefined
Emil Johansson, till vänster, gjorde en fin insats i VIBK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!