Rimforsa reste sig efter mardrömsstart i premiären

Trots underläge med 3–0 efter fyra minuter lyckades Rimforsa resa sig och vända till seger med 12–9 i premiären borta mot LiU i lördags. "Det är kul att se vad vi kan åstadkomma när vi går ihop som lag", sa tränaren Johan Tillmar.

Kim Karlsson bidrog med tre mål och två assist när RIF vände och vann i premiären.

Kim Karlsson bidrog med tre mål och två assist när RIF vände och vann i premiären.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-10-10 11:29

När matchklockan stod på 4.13 hade alltså LiU gått ifrån 3–0 och Johan Tillmar valde att ta timeout.

– Vi kom minst sagt fel in i matchen. Vi hade pratat om innan matchen att vi skulle vara beredda från start, men då bjuder vi på spelvändningar och ger dem enkla mål, sa Tillmar.

Elva minuter in i matchen uppstod en ny situation för Rimforsa att hantera.

– Vår målvakt Joakim Claesson blev utvisad 2+10 minuter och vi hade ingen reservmålvakt med oss för en gångs skull. Därför fick utespelaren Arvid Borell hoppa in i mål han gjorde det väldigt bra så vi spelade 1–1 under tiden han stod.

LiU ledde ändå med 4–2 efter första perioden och hade övertaget med 6–5 efter två perioder. Då klev Rimforsas nyförvärv Adam Hjalmarsson fram och svarade för tre mål på tre minuter och 14 sekunder. Ytterligare tre snabba mål av RIF innebar ledning 11–6 och saken var klar även om hemmalaget närmade sig på slutet.

– Vi skapar mycket chanser hela tiden, men missar mycket. I tredje tar vi tillvara på dem och då är det inget snack. Vi pratade om att den här insatsen kan vi använda som tändvätska under resten av säsongen när vi behöver en påminnelse om vad vi kan åstadkomma ihop som lag.

Poäng RIF: Philip Carling 4+1, Kim Karlsson 3+2, Adam Hjalmarsson 3+0, Tobias Claesson 1+2, Jacob Sigfridsson 1+2, Martin Ljungberg 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!