Stor dramatik när VIBK vann andra raka

Poängen har börjat trilla in på kontot efter tuff inledning. Under lördagen vann VIBK-damerna med 6-5 mot Kalmarsund Ungdom efter en smått galen avslutning. Trepoängaren innebär att Vimmerby tar ett rejält steg för att undvika nedflyttning.

Malin Engström gjorde en bra match när Vimmerby vann.

Innebandy2020-02-01 16:50

Snacket inför mötet i division ett handlade mycket om "krisen" i Kalmarsund. När det uppdagades att laget inte fick gå upp till allsvenskan. Detta har gjort att många spelare har lämnat laget.

Kanske påverkades gästande Kalmarsund av problemen inför matchen, för det var VIBK som tog tag i matchen direkt.

Edith Edvardsson gjorde 1-0 efter bara några minuter och sedan flöt det på. Ammelie Lennström och Malin Engström ökade på ledningen och efter första perioden stod det 3-1.

I andra perioden drog hemmalaget ifrån ytterligare. Efter två mål av Greta Koponen och ett av lagkaptenen Elin Andersson stod det plötsligt 6-1.

Men Kalmarsund kom tillbaka in i matchen. När den tredje perioden började var inte VIBK på tårna och gästerna reducerade en, två och tre gånger på bara fem minuter. Kanske berodde det till viss del på artt hemmalaget bara hade nio utespelare, medan Kalmarsund hade elva.

Efter att det hade sett i stort sett avgjort ut var det plötsligt dramatik igen, när ställningen var 6-4. VIBK tog timeout och försökte hitta tillbaka till det fina spelet de visade upp innan målen.

Vimmerby lyckades också höja sig. De fick upp spelet och började skapa fler lägen. Men med sex minuter kvar av matchen lyckades Kalmarsund göra ännu ett mål. 6-5 och stor nervositet i VIBK-lägret.

Båda lagen hade ett flertal chanser att göra mål mot slutet. Greta Koponen och Emma Sjökvist samarbetade bra offensivt och kom till bra lägen, men fick inte dit den. Kalmarsund hade bland annat öppet mål en gång, men den missade de. Dessutom gjorde målvakten Wilma Djurstedt en hel del fina räddningar. Med en minut kvar höll Kalmarsund återigen på att kvittera, men denna gången lyckades målvakten få bort bollen till slut, efter att den dansat på mållinjen.

Men VIBK lyckades hålla ut till slut och matchen slutade 6-5.