Storseger för VIBK mot Älmhult

Vimmerby IBK vann komfortabelt bottenmötet mot Älmhult. Segersiffrorna skrevs till klara 10-4. Men tränarna var inte helt nöjda ändå... - Jag tror ingen är nöjd. Vi spelar inte bra, säger både Mathias Westerling-Jansson och Niclas Nilsson.

Innebandy2011-10-31 07:27

I fredags blev det förlust borta mot Vetlanda. I söndags seger.
Trots detta menar tränarparet att insatsen mot Vetlanda var bättre:
- Vi möter ett betydligt sämre motstånd i dag (söndag).
Jo, så var det nog. Älmhult var inte bra och hade ingen struktur och inga linjer i sitt spel. Det mesta gick på måfå.
- Jag tycker vi började bra, men sen tar vi inte riktigt jobbet som krävs. Vi bjuder dem på väldigt många chanser och Älmhult kunde nog gjort tio mål i den här matchen, men Patrik (Karlsson) är bra i målet och de har också dåliga avslut, säger Niclas Nilsson.

Drömstart för VIBK
VIBK fick en drömstart och gick efter ett par minuter fram till 2-0 efter mål av Alexander Pettersson och Oscar Nilsson. Måltjuven Kim Karlsson rakade sedan in en retur fram till 3-0 innan första periodvilan.
Mittperioden bjöd därefter på hafsigt spel och lågt underhållningsvärde. Gästerna hade många klara lägen, men som sagt... en duktig VIBK-målvakt och mycket hög felprocent i avslutningarna, gjorde att Vimmerby kunde dra ifrån till hela 6-1.