Flera spelare borta för VIBK: "Varit stökigt"

En veckas uppehåll för att ladda batterierna och samla kraft? Så blev det inte riktigt för Vimmerby IBK. Det är en sargad trupp som ikväll reser till Hovmantorp. "Inte optimalt direkt", säger VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

VIBK hoppas nog på måljubel igen borta mot Hovmantorp.

VIBK hoppas nog på måljubel igen borta mot Hovmantorp.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-12-01 09:00

Ja, för inför toppmötet borta mot Hovmantorps GOIF har uppladdningen varit allt annat än optimal för serieledande VIBK. En helg fri från matchspel var tänkt som ett tillfälle att hitta nya energi och få trötta kroppar utvilade. Så har det inte blivit.

– Det har varit stökigt. Förra veckan var nästan halva truppen borta och den här veckan har den andra halvan varit sjuka. Det har varit krassligheter och spelare som ej kunnat träna fullt. Det är inte optimalt direkt, men det verkar vara många lag som dras med sjukdomar nu, säger VIBK:s huvudtränare Alexander Pettersson.

Det är sedan tidigare känt att John Pettersson blir borta resten av året till följd av körtelfeber och problem med knät.

När vi når Pettersson under torsdagen runt lunchtid berättar han även att det ser ut som att Adam Olofsson, Hugo Samuelsson och Adrian Brorsson inte kommer vara tillgängliga. Detta till följd av sjukdom och skadebekymmer. Thim Isaksson är inte heller tillgänglig på grund av andra åtaganden.

undefined
Amin Rouissi är återigen tillgänglig för spel i VIBK-tröjan.

VIBK får dock förstärkning från Fliseryd.

– Amin (Rouissi) kommer kliva in och ersätta John rakt av, Amin gjorde det riktigt bra sist mot Sävsjö. Han tillför en extra dimension anfallsmässigt. Hugo (Miss, ny målvakt via dubbellicens) kommer åka med som back-up. Jesper (Ahnfeldt) har lite skavanker, så vi får se... Men tanken är att "Jeppe" startar.

Pettersson berättar också att den unge forwarden Axel Gustafsson kommer följa med som extraspelare, och kan därmed få göra seniordebut i VIBK.

Men nu till motståndet. Hovmantorp är med i toppen, för tillfället belägna på en tredjeplats, fyra poäng bakom VIBK i topp. Vid en seger kan VIBK göra ett litet ryck bort från lagen under KFUM Jönköping på andraplatsen.

Vad tänker du om Hovmantorp som lag?

– De är spelskickliga och har några bra spelare i laget. De vill backa hem i försvaret och kontra rätt mycket, i alla fall på bortaplan. Jag är inte helt hundra på hur det blir nu på deras hemmaplan eftersom de inte filmar sina matcher där, säger Pettersson och fortsätter:

– Men de är skickliga med bollen också. Det finns lite olika sätt för mig att sätta upp matchplanen. Jag räknar med att vi ska ha mycket boll. Det kan nog passa oss nu med lite mindre spelare än vanligt. För vår del blir det också viktigt att visa mental styrka den här matchen, med tanke på förutsättningarna.

VIBK:s lag mot Hovmantorp

Målvakt: Jesper Ahnfeldt (Hugo Miss)

Förstafemman: Hampus Carlsson - William Björngard - Elias Trawtschenko - Victor Wall - Jonatan Green 

Andrafemman: Ricky Gustafsson - Karl Hjelmland - Amin Rouissi - Elliot Kronstrand - Mattias Zeilon 

Extraspelare: Johan Carlsson, Axel Gustafsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!