Streipel och Ekman i poängduell

Craftstaden mot Vimmerby IBK. Patrik Ekman mot Christian Streipel. Mycket står på spel i kvällens derby i innebandytvåan, där Oskarshamnslaget vid seger tar steget upp i division 1.

Innebandy2012-03-09 07:24

Vimmerby säkrade nytt kontrakt i division 2 förra fredagen - och har inte mer än äran att spela för i kväll.
Å andra sidan: Vetskapen om att man kan släcka derbyrivalen Craftstadens drömmar om division 1 borde vara motivation nog.
- Absolut, vi vill göra det surt för dem och det är det vi får ha fokus på i den här matchen, säger VIBK:s poängkung Christian Streipel.

"Vår sämsta match"
För Craftstaden är läget att två poäng i kväll räcker för avancemang. Oskarshamnslaget kan klara sig även vid förlust, men måste då förlita sig på andra resultat.
När lagen möttes tidigare under säsongen vann VIBK med 8-5.
- Vi gjorde typ vår sämsta match för säsongen och har blivit mycket bättre på många bitar efter det. Vår dröm är att få fira ett avancemang i morgon (läs i kväll). Vi vet också att Vimmerby gärna vill förstöra för oss, säger Craftstadens Patrik Ekman.
Christian Streipel och Patrik Ekman går också en intern kamp om vem av de båda som ska vinna poängligan i serien. Inför den sista omgången står båda på 61 poäng, efter att Ekman gjort nio poäng i senaste matchen mot jumbon Nybro.
Hur viktig är den titeln?
- Det vore riktigt kul att knäppa honom (Ekman) på näsan och vinna den kampen, liksom matchen. Att jag fortfarande har chansen på det är ett tecken på att laget har gjort en bra säsong, konstaterar Christian Streipel.
- Visst vore det kul att vinna, men avancemanget är det viktiga. Hur det går? Inte en aning, vi kanske hamnar på samma poäng..., säger Patrik Ekman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!