Struliga förberedelser för VIBK: "Varit mer strul"

Vimmerby IBK åkte ur "ettan" förra säsongen och får börja om i division 2. Förberedelserna inför den nya säsongen har däremot inte varit optimala. "Nej, vi är långt ifrån det antalet vi önskar", menar tränaren Micael Nilsson.

Vimmerby IBK:s damer premiärspelar i division 2 den 8 oktober.

Vimmerby IBK:s damer premiärspelar i division 2 den 8 oktober.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-09-25 11:00

Efter en tung säsong 2021/2022 blev det till slut degradering för VIBK. När laget nu får ta nya tag i division 2 ser det ut som att man kan få klara sig utan ett par viktiga pjäser.

Edith Edvardsson har flyttat för studier, medan Emma Kulas lagt klubban på hyllan. Därtill är det osäkert om duktiga Emma Sjökvist kommer att spela kvar eller inte.

– Jag vet faktiskt ingenting om Emma (Sjökvist). Hon har provtränat med lite andra klubbar och så. Vi får se hur det blir, säger VIBK-tränaren Micael Nilsson.

Han och tränarkollegan Tony Fridh bestämde sig för en fortsättning i laget efter förra säsongen. Hittills har man dock fått kämpa under försäsongen.

– Vi är långt ifrån det antalet som vi önskar. Mycket handlar om att vi har många som spelar fotboll, så därför har vi egentligen inte kommit igång ordentligt. Det brukar se ut så varje år, men det känns som att det har varit mer strul i år, menar Nilsson.

Seriepremiären är bara två veckor bort. Finns det anledning till oro?

– Nej, vi får se de inledande seriematcherna som träningsmatcher och ta det för vad det är. Först och främst ska vi försöka svetsa samman den här gruppen som består av lite nya ansikten.

Tess Fridh, Amelia Rosenlund, Wilma Nilsson, Freya Sjöberg, Olivia Alexandersson, Ida Nyman och Martyna Przeszlo är spelare som är nya i VIBK till den kommande säsongen. De fyra sistnämnda är från de egna leden.

Kommer Emma Sjökvist att spela i VIBK kommande säsong?
Kommer Emma Sjökvist att spela i VIBK kommande säsong?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!