Succé för Alm i landslagsdebut

Jesper Alm kunde knappast ha gjort en bättre landslagsdebut. Mot Tjeckien svarade han för två zorromål, två assist och blev därutöver vald till matchens lirare. Inte undra på att han hade svårt att sova på kvällen. - Det var som att sväva på moln, säger Vimmerby IBK-spelaren.

Jesper Alm utärkte sig i sina första U19-landskamper. Här det spektakulära straffmålet mot Schweix. Foto: swissunihockey

Jesper Alm utärkte sig i sina första U19-landskamper. Här det spektakulära straffmålet mot Schweix. Foto: swissunihockey

Foto:

Innebandy2013-11-04 07:15


Zorrospecialisten Jesper Alm gjorde landslagsdebut med U19-landslaget under Euro Floorball Tour i Schweiz i helgen.
Debuten blev lyckad. Minst sagt.
VIBK-produkten svarade för två mål och två assist mot Tjeckien i Sveriges öppningsmatch i turneringen och blev dessutom vald till matchens lirare. Inte nog med det. Målen var dessutom två eleganta zorromål.
- Det känns helt sjukt, man kan inte tro att det är sant riktigt. Jag hade inte ens hoppats på att det skulle bli så. Det är inte lätt att toppa den debuten direkt, säger Jesper Alm till vår tidning när vi når honom på telefon.
Kunde du sova på kvällen?
- Haha, nej, det var inte särskilt lätt. Det var som att sväva på moln typ.

Följde order
Förbundskaptenen Fredrik Holmgren hade varit tydlig med vad han ville se från "Jeppe": zorroförsök. Det tog han fasta på.
Hans avgörande straff mot Schweiz var även det en form av zorromål.
- Jag skulle utnyttja det jag var bra på sa han innan. Och det gjorde jag ju verkligen, vilket är sjukt kul.
Sa han något efter dina zorromål?
- Efter mitt andra mål kom han och fram och gjorde high-five och sa något också. Det var skönt, säger Alm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!