Succé för RIF – överkörning i premiären: "Klasskillnad"

Rimforsa IF fick bästa möjliga start i innebandytvåan under söndagen. IBK Succé blev en enkel match för tränare Johan Tillmars gäng. "En jättebra start", säger han.

Tobias Claesson svarade för tre av målen i RIF-segern.

Tobias Claesson svarade för tre av målen i RIF-segern.

Foto: Peter Calén

Innebandy2020-10-11 19:47

RIF tryckte gasen i botten borta i seriepremiären mot IBK Succé och hade en 6–0-ledning precis i slutet av den andra perioden. Då fick Succé in en reducering, men den hjälpte knappast. 

– Vi är lugna och trygga med bollen och följer vår matchplan. Succé hade en del boll men vi stängde dem och gör en bra försvarsinsats överlag, säger RIF-tränaren Johan Tillmar. 

I den tredje perioden gjorde RIF processen kort och gick snabbt upp till 9–2. Till slut skrevs siffrorna till en 11–3-seger för Rimforsa, som visar att man vill tillhöra toppen den här säsongen också. 

– Det är en jättebra start för oss, både resultatmässigt och insatsmässigt. Det var flera snäpp upp nu jämfört med genrepet och alla klev verkligen in. Det var klasskillnad, säger Tillmar, som fick se sitt lag göra många mål i powerplay – men också i boxplay.

– Ja, vi gör två mål i ett och samma boxplay, så det gjorde nog att Succé tappade all energi. Det var annars mycket spel i fyra mot fem och fem mot fyra. Men vi är väldigt bra i både powerplay och boxplay. 

Tobias Claesson, som gjorde tre mål, var en av de främsta i RIF, tillsammans med fyramålsskytten Jonathan Carling.

– Sen tycker jag att hela laget ska ha beröm för insatsen, tillägger Tillmar. 

Poängen RIF: Tobias Claesson 3+0, Jonathan Carling 4+1, Arvid Borell 0+2, Jonas Karlsson 2+2, Marcus Karlsson 0+4, Simon Sverre 1+0, Oscar Hellenber 1+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!