Succédebut för Klintorph i Norge

Christian Klintorph är i Norge och spelar elitseriematcher i innebandy för tillfället. Han ska hjälpa Fredrikstad i tre matcher i jakten på en slutspelsplats.

Christian Klintorph från Västervik stod för en kanondebut i norska elitserien när han hjälpte Fredrikstad till seger med sina fyra mål.

Christian Klintorph från Västervik stod för en kanondebut i norska elitserien när han hjälpte Fredrikstad till seger med sina fyra mål.

Foto: Malin Belfrage

Innebandy2020-01-08 10:32

Den första matchen spelades sent på tisdagskvällen borta mot Akerselva och det blev en kanondebut för Klintorph som gjorde fyra mål och hjälpte laget till en 9–5-seger.

– Kul med en sån start. Jag har varit lite ringrostig på träningarna så det var spänt i början av matchen. Men så fick jag in ett mål tidigt och då släppte det. Det var skönt att få bevisa för laget att jag kan göra mål. Jag fick mycket beröm och det är så klart alltid roligt, säger 32-årige Klintorph som kände sig lite seg när han vaknade på onsdagsmorgonen.

– Det var ungefär nio månader sen jag spelade en riktig match så lite ont har jag. Men det är bara att köra på. Jag får ju leva som ett proffs här och hinner vila upp mig hela dagarna och kan enbart fokusera på innebandyn.

Segern innebar att Fredrikstad passerade Akerselva i tabellen och tog sig upp på en åttondeplats, vilket innebär slutspel om laget lyckas hålla sig kvar där.

På lördag är det dags för nästa match, hemma mot Vålerenga, för att sen ta emot Sandnes redan på söndagen. Vålerenga och Sandnes ligger näst sist respektive sist i tabellen.

– Om vi vinner båda matcherna i helgen ser det riktigt bra ut. Men det gäller att vi ger 100 procent för det är så pass jämnt i serien att man förlorar annars. Men gör vi en bra match borde vi vinna, tycker Klintoph som trivs i Norge.

– Det är jättebra killar i laget och stämningen är kanon. Det känns kul med innebandyn för tillfället.

Karta: Fredrikstad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!