VIBK övertygar i cupen i Göteborg

Vimmerby IBK fick en smakstart i slutspelet på cupen i Göteborg. Tidigt under söndagsmorgonen vann laget med hela 8–1 mot Lerum. Nu har också VIBK hunnit spela kvartsfinal mot Landvetter. Hur det gick? Jo, bra. Ny seger med 5–2 efter straffavgörande.

John Pettersson har nätat flera gånger för VIBK i cupen Björnslaget i Göteborg. Han gjorde det även i segermatchen i kvartsfinalen mot Landvetter.

John Pettersson har nätat flera gånger för VIBK i cupen Björnslaget i Göteborg. Han gjorde det även i segermatchen i kvartsfinalen mot Landvetter.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-09-03 12:02

Turneringen startade med klar förlust i öppningsmatchen mot Lindås i fredags. Sen visade Vimmerby upp andra takter i de två efterföljande gruppspelsmatcherna under lördagen. Mot både Rydbyholm och Röke slutade matcherna med vinst, 4–2. Det innebar att laget var klart för åttondelsfinal. Den spelades alltså tidigt i söndags. Tydligen vaknade VIBK på rätt sida och vann komfortabelt. 

Målen gjordes av: Jonatan Green 3, Elias Trawtschenko 2, Mattias Zeilon, John Pettersson och Thim Isaksson.

Nu har Vimmerby spelat kvartsfinal – och segrade återigen. Detta efter straffavgörande. 

– Det var en pärs. Vi ledde med 2–0, men sen gjorde Landvetter både 2–1 och 2–2 innan full tid. Det här var ett betydligt bättre lag än de vi mötte (Lerum) i åttondelsfinalen, säger ledaren Jens Lidesjö. 

I straffavgörandet var VIBK klart bättre och vann totalt med 5–2 efter straffmål av William Björngard, Jonatan Green och Mattias Zeilon. Målen under ordinarie tid gjordes av Adrian Brorsson och John Pettersson. 

Det betyder att VIBK är klart för semifinal där Vetlanda lag 2 väntar senare i eftermiddag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!