Koponen: "Överträffat mina förväntningar"

19-åringen från Vimmerby har fått en flygande start i SSL. I helgen gjorde hon sitt femte mål när Jönköping lyckades besegra Lund borta med 6–5 och ta säsongens första poäng. "Jag ångar verkligen inte att jag tog den här chansen", säger Greta Koponen.

Greta Koponen gjorde 4-4-målet när Jönköping besegrade Lund borta med 6-5 i helgen och tog säsongens första seger.

Greta Koponen gjorde 4-4-målet när Jönköping besegrade Lund borta med 6-5 i helgen och tog säsongens första seger.

Foto: Bildbyrån

Innebandy2021-10-25 16:00

Med tolv matcher på division I-nivå som främsta merit på innebandyplanen var det säkert många som höjde på ögonbrynen när Greta Koponen värvades av SSL–laget Jönköping inför säsongen.

– Jag velade lite själv från början, men efter ett tag kändes beslutet givet. Får man chansen att spela i högsta ligan så är det för bra för att tacka nej.

Sex omgångar in serien har hon redan hunnit visa att hon hävdar sig i eliten. Med fem mål och en assist ligger hon på delad 34:e plats i poängligan i SSL och har gjort ett avtryck i Jönköpings lag. Så sent som i lördags gjorde hon ett viktigt mål när Jönköping mötte IBK Lund borta och lyckades vinna med 6–5. Det innebar samtidigt att Jönköping tog sina första tre poäng i serien.

– Det var verkligen skönt att vi fick med oss den där segern. Vi har spelat många jämna matcher tidigare i serien, men åkt dit med ett eller två måls marginal och det har varit väldigt surt, säger Greta Koponen.

JIK fick kämpa för segern mot Lund då de var i underläge med 4–1 efter en svag första period. Koponen fick själv fullborda upphämtningen i slutet av andra perioden då hon svarade för 4–4.

– Alma Kilpeläinen tog ett initiativ som högerback och klev in i banan. Sedan släppte hon ut bollen till mig på kanten och jag sköt direkt. Bollen smet in vid målvaktens första stolpe med knapp marginal, så det var väldigt skönt.

Med den segern i ryggen och att laget fått tillbaka ett par skadade spelare, gör att Greta ser ljust på fortsättningen.

– Nu har vi snart hela truppen tillgänglig och självförtroendet växer tack vare vinsten. Det känns riktigt bra.

Hade du trott att det skulle gå så bra för dig personligen?

– När jag flyttade till Jönköping var jag skeptiskt till om jag ens skulle få speltid med tanke på den hårda konkurrensen. Nu känns det som jag har spelat mig till en plats i laget och överträffat mina förväntningar med råge. Jag ångrar verkligen inte att jag tog den här chansen.

Vilka detaljer i spelet kan du förbättra?

– Jag känner ändå att jag kommer in i det mer och mer för varje match. Själva innebandytänket och farten ute på plan behöver jag fortsätta jobba på. Att våga gå mer rakt på mål när jag får läget, men även att få till fler assist.

Greta Koponen hade bara tolv matcher i division ett med moderklubben Vimmerby IBK som främsta innebandymerit innan hon gjorde debut i SSL.
Greta Koponen hade bara tolv matcher i division ett med moderklubben Vimmerby IBK som främsta innebandymerit innan hon gjorde debut i SSL.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!