Sur eftersmak för Green: "En konstig stämning..."

Det var blandade känslor hos Vimmerby IBK:s poängkung Jonatan Green efter "sudden"-vinsten (9–8) hemma mot Växjö IBK U. "Det är synd att man inte kan glädjas åt en sån här seger", säger fyramålsskytten.

Jonatan Green jublar efter ett av sina fyra mål mot Växjö IBK U.

Jonatan Green jublar efter ett av sina fyra mål mot Växjö IBK U.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-25 22:37

Jonatan Green var Vimmerby IBK:s stora segerorganisatör hemma mot Växjö. Poängkungen gjorde fyra mål och tre assist – men hade svårt att hitta glädjen efter 9–8-segern efter förlängning. Anledningen är givetvis VIBK:s utsatta läge i division 1-tabellen.

– Ett annat tabelläge hade kunnat göra den här segern så mycket bättre. Även om det är skönt att vinna till slut, så känns det nästan som en förlust efteråt.

VIBK:s chanser att spela kvar i "ettan" nästa säsong är fortsatt minimala, trots två poäng mot Växjö.

– Visst, hoppet lever och ingenting är omöjligt. Tyvärr är det inte bara upp till oss. Vi får hoppas att övriga resultat går vägen, säger Jonatan Green.

Vad säger du annars om er insats mot Växjö?

– I den första perioden har vi ganska bra kontroll och vågar spela av tid. Vi leder med 3–1 och det känns ganska tryggt. Sen gör vi en bra andraperiod också och fortsätter visa mod. Tyvärr blir det lite nervöst i den tredje när Växjö börjar komma ikapp. Vi får inte riktigt grepp om dem. Sammantaget så gör vi ändå en mycket bättre match nu, än vad vi gjorde mot Linköping (förlust 6–3) senast.

Å andra sidan kan VIBK:s seger ha satt enorma käppar i hjulet för Växjö också. Laget slåss tillsammans med VIBK i botten och riskerar att åka ur.

– Vi förstörde ju deras chanser en del också, så resultatet gynnade ju knappast något av lagen. Det var en konstig stämning efteråt, säger Jonatan Green.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!