Sur förlust för VIBK i jumbomötet

Jumbomötet mellan Vimmerby IBK och Ryds SK i damernas division ett slutade med en snöplig förlust för VIBK. "Vi får onödiga kontringsmål emot oss", konstaterar VIBK-tränaren Jonas Friberg.

Vimmerby IBK lyckades inte ta sin första poäng för säsongen.

Vimmerby IBK lyckades inte ta sin första poäng för säsongen.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2019-11-23 16:33

Under lördagen ställdes division ett-jumbon Vimmerby IBK mot nästjumbon Ryds SK. Inget av lagen hade inför matchen lyckats ta några poäng under säsongen. Vilket lag skulle få sina första poäng? Det blev Ryds SK, efter att man vunnit med 7–6 i Vimmerby Sporthall i en mycket svängig och sevärd match.
– Det är riktigt surt. Vi förtjänade definitivt mer än det här, säger en besviken Jonas Friberg, tränare i VIBK, efter matchen. 

Bortalaget Ryd tog ledningen i mitten av den första perioden. Elin Andersson i VIBK kvitterade precis före första periodpausen, bara för att se Ryd ta ledningen igen några sekunder senare. I den andra perioden utökade bortalaget ledningen, men då reste sig VIBK och visade upp ett mycket fint spel. Greta Koponen, Emma Jigsved och Elin Andersson visade vägen med sina mål och helt plötsligt hade VIBK en 4–3-ledning inför den sista perioden.
– Andra perioden gör vi jättebra. Hade vi bara fortsatt i den andan så hade det varit lugnt. Men nej, istället får vi onödiga kontringsmål emot oss, säger Friberg.

Men den ledningen var som bortblåst i början av den tredje perioden, när Ryd fick två snabba mål och vände. Vimmerby och Greta Koponen ville inte vara sämre och vände istället till sin fördel med två lika snabba mål. Inom loppet av två och en halv minut hade lagen bjudit på fyra mål. 10.46 in i den tredje perioden kom dock kvitteringen för Ryd och bara elva sekunder senare även ledningsmålet, som visade sig bli avgörande. VIBK kom aldrig tillbaka och fick se sig slagna med 7–6. 
– Hade vi fått ett tvåmåls-överläge så tror jag att vi hade tagit hem det till slut. Det skiljer bara ett mål hela tiden och vi får aldrig andrum. Sedan är det små marginaler, vi kunde vunnit med ett mål också, säger VIBK-tränaren och fortsätter:
– Deras mål är väldigt märkliga. Det känns som att bollen bara studsar fram till dem och att de får öppet mål till slut. 
Vad känner du att ni kunde ha gjort bättre?
– Vi hade kunnat säkra upp lite bättre bakåt men samtidigt så ville vi att vår förstafemma skulle vara offensiva och skapa lägen. Det är en avvägning som vi kan göra bättre.

Friberg berömde sitt lag för insatsen, trots allt.
– Tjejerna gör ändå en bra match men det räckte tyvärr inte idag.

Tremålsskytten Greta Koponen var bäst i VIBK tillsammans med Edith Edvardsson.

Jonas Friberg var besviken efter förlusten.
Jonas Friberg var besviken efter förlusten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!