Svala bröt tunga sviten mot HM IS B

Fyra förluster i rad i division 4 Småland nordöstra herr i innebandy fick vara nog.

Innebandy2021-11-19 21:15

Hemma mot HM IS B bröts den tuffa sviten för Svala, även om det inte räckte till seger. Det blev 14-14 (2-7, 6-4, 6-3) i matchen på fredagen.

HM IS B hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter sex sekunder genom Emil Sjökvist, och gick upp till 0-5. Svala kom tillbaka och reducerade.

Innan perioden var över hade HM IS B dock ryckt åt sig ledningen med 2-7. I andra perioden var det i stället Svala som hade övertaget. Laget vann perioden med 6-4 och ställningen efter två perioder var 8-11.

Svala hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 6-3 och ställningen efter tre perioder var 14-14.

HM IS B:s Jimmy Risberg stod för sju poäng, varav två mål, Emil Sjökvist gjorde fem mål och Robert Karlsson gjorde tre mål och spelade fram till ett mål. Dessutom att Svalas Simon Rydén gjorde två mål och totalt fem poäng, Jesper Jansson gjorde fyra mål och spelade dessutom fram till ett mål, Robin Olsson gjorde ett mål och totalt fyra poäng och Hampus Adolfsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Svala har haft en tuff start på serien och har bara ett poäng efter fem spelade matcher. HM IS B har fyra poäng.

I nästa omgång har Svala Aneby SK borta i FB-hallen, lördag 27 november 17.00. HM IS B spelar hemma mot Ariel fredag 26 november 19.30.