Svala föll efter dålig start mot Malmbäck

Malmbäck tog greppet om hemmamatchen mot Svala i division 4 Småland nordöstra herr i första perioden, och ledde med 5-2 i paus.

Malmbäcks IF vann mot IBK Svala

Innebandy2022-10-22 00:00

Trots en uppryckning av Svala vann Malmbäck matchen med 11-9 (5-2, 4-4, 2-3).

Malmbäck var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 5-2.

Andra perioden slutade 4-4 och ställningen efter två perioder var 9-6.

Malmbäck ökade ledningen till 10-6 genom Jakob Malmqvist efter 5.44 i tredje perioden.

Svala reducerade dock med tre mål till 10-9-läge genom Jesper Blomqvist, Joakim Blomberg och Joakim Blomberg efter 14.26.

Malmbäck kunde dock avgöra till 11-9 med 02.08 kvar av matchen genom Linus Andersson.

Noterbart är att Joakim Blomberg gjorde fyra mål för Svala. Dessutom att Malmbäcks Jakob Malmqvist stod för fyra poäng, varav ett mål, Gabriel Lagerqvist gjorde ett mål och totalt fyra poäng och Isak Malmqvist gjorde fyra mål.

Svala har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. Malmbäck har nio poäng.

Svala tar sig an Ariel i nästa match hemma tisdag 25 oktober 19.30.