Dramatik när Rimforsa förlorade på övertid

Rimforsa förlorade mot Söderköping med 4–5 på övertid. I slutminutrarna av ordinare speltid var det mycket nerver i hallen när bortalaget vaknade till. "Vi sätter oss i en situation som vi inte behöver hamna i", säger RIF:s huvudtränare Viktor Sandborg.

 Jonas Karlssons Rimforsa IF förlorade med 4-5 mot Söderköping.

Jonas Karlssons Rimforsa IF förlorade med 4-5 mot Söderköping.

Foto: Peter Calén

Innebandy2023-10-27 21:26

Rimforsa hade en 3–1-ledning inför den tredje perioden i hemmamatchen mot Söderköping. Väl där vaknade gästerna till och vände till 3–4 med bara några få minuter kvar. RIF såg ut att tappa alla poäng, tills Oscar Hellenberg kvitterade och tog matchen till förlängning med sitt andra mål för kvällen.

Men det skulle inte bli något segerjubel för Rimforsa. Söderköping drog det längsta strået i sudden.

– Vi började matchen lite trevande som vi brukar göra då vi inte har full koll på motståndet. Vi känner av dem och växer mer och mer. Vi skapar mängder av målchanser och har ett par bollar i ribban. Vi har även två straffmissar så vi faller på eget grepp ikväll, säger Rimforsas huvudtränare Viktor Sandborg.

Söderköpings kvittering till 3–3 blev luften ur enligt Sandborg

– Det visar karaktär att komma tillbaka och ta matchen till sudden. Men vi sätter oss i en situation som vi inte behöver hamna i. Det känns jäkligt surt

Vad kan ni ta med er?

– Att vi måste vara skärpta hela tiden. Det kommer inte bli lika lätt den här säsongen som det var förra året. Vi är nykomlingar och det är flera lag som vill slå oss. 

Viktor Sandborg ville inte lyfta fram någon efter kvällens match. Målskyttar för Rimforsa blev Oscar Hellenberg 2, Kim Thörnqvist och Victor Juslin. 

 RIF-SIBK 4-5

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!