Sverige till VM-final: "Ute efter Finland"

Sverige tog ledningen i VM-semifinalen mot Schweiz, sedan släppte man den aldrig. 6–1-segern mot Schweiz innebär att Sverige är klart för final. Efter två raka finalförluster i de senaste världsmästerskapen finns chans till revansch.

Sveriges Kim Nilsson gjorde 3–1-målet mot Schweiz.

Innebandy2021-12-10 16:51

Allt annat än seger skulle vara ett svenskt fiasko. Sverige har prenumererat på VM-finaler, men förluster i de två senaste finalerna mot Finland har svidit.

Nu får man chansen igen att spela om ett guld efter att ha vunnit sin semifinal.

Det dröjde drygt tio minuter innan det svenska presspelet stressade Schweiz till ett snöpligt självmål.

Bara en halv minut senare blixtrade det till igen när Tobias Gustafsson satte 2–0.

I andra perioden tändes hoppet för Schweiz som reducerade till 1–2 genom Claudio Laely.

Finland i final

Sveriges stjärna Kim Nilsson tyckte trots resultatet att Schweiz var det bättre laget i de två första perioderna.

– De följer sin plan, men det får se hur fasen ut som helst. Vårt mål var att vinna matchen och det gjorde vi, säger han till SVT efter matchen.

Men i den tredje perioden var det Sverige för hela slanten. Kim Nilsson snärtade in bollen till 3–1. Sedan rann det iväg och matchen slutade med en svensk 6–1-seger.

I finalen väntar Finland som slog Tjeckien i sin semifinal med 3–2.

Kim Nilsson säger att det är just Finland man vill möta i finalen.

– Självklart, den är vi ute efter.

"Det är en dröm"

Alexander Galante Carlström ser också fram emot finalen i ishockeyarenan Hartwall arena.

"Det är en dröm. Att spela hemma-VM 2014 var otroligt stort. Nu är vi i fiendeland, vilket jag nästan rankar ännu högre. Det är faktiskt häftigt att vi kan ha så mycket publik mot oss. Men vi får samtidigt ett otroligt stöd av de svenska fansen på plats, så det här kommer bli oerhört häftigt", säger han i ett pressmeddelande.