Sverige till VM-semi: "Klassen bÀttre"

Sverige Ă€r klart för semifinal i innebandy-VM, Norge besegrades tĂ€mligen enkelt med 13–0. –Det Ă€r verkligen nu det börjar pĂ„ allvar, sĂ€ger Emelie Wibron i SVT:s sĂ€ndning.

Sveriges Maja Viström jublar.

Sveriges Maja Viström jublar.

Foto: Anders Wiklund/TT

Innebandy2021-12-02 19:55

Redan i den första perioden kopplade Sverige greppet, men det var i den andra som proppen verkligen drogs ur. Åtta mĂ„l under de andra tjugo minuterna gav en 11–0-ledning inför den tredje perioden.

– Vi Ă€r ju Ă€ndĂ„ klassen bĂ€ttre Ă€n Norge, sĂ€ger Emelie Wibron.

Sverige kom till mĂ€sterskapet som skyhöga favoriter och hemma-VM i Uppsala ser ut att kunna bli en riktig fest. BlĂ„gult har inlett VM med att krossa allt motstĂ„nd, dĂ€ribland Ă€rkerivalen Finland med 9–0 i gruppspelet.

Men det Àr nu vinsterna börjar betyda nÄgot.

– Det Ă€r ju i semin som allvaret verkligen drar igĂ„ng. Det Ă€r framför allt finalhelgen som vi har sett fram emot extremt mycket, bĂ„de nu under mĂ€sterskapet men ocksĂ„ under hösten. Det Ă€r verkligen nu det börjar pĂ„ allvar, sĂ€ger Wibron.

De flesta i det svenska laget har med andra ord redan hunnit bli varma i klÀderna. Men det Àr en spelare som inte haft samma uppladdning. Jonna sjöberg kallades in i gÄr kvÀll sedan Sofia Joelsson fÄtt en lÀttare hjÀrnskakning. Redan i sitt första byte mot Norge blev det assist för Sjöberg som kastats in i hetluften.

– Jag fick ett samtal klockan nio och sedan dess har allt gĂ„tt i ett, sĂ€ger hon i SVT:s sĂ€ndning.

Nu laddar hon och laget inför semifinal, och det Àr en speciell kÀnsla att vara i gÄng.

– Det kĂ€nns vĂ€ldigt skönt. Det har varit vĂ€ldigt mycket, man kastas in i en match men det har varit skitkul sĂ„ det Ă€r skönt att vara i gĂ„ng.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!