Fog för optimism inför seriestarten: "Taggad"

"Vi börjar bli mer samspelta som lag och har en starkare och bredare trupp", säger Edith Edvardsson och menar att det finns fog för att ha vissa förhoppningar på Vimmerby IBK inför säsongen som drar igång på lördag.

Edith Edvardsson, Emelie Andersson och Micael Nilsson ser fram emot seriestarten för VIBK till helgen.

Edith Edvardsson, Emelie Andersson och Micael Nilsson ser fram emot seriestarten för VIBK till helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-09-30 16:30

19-åringen går in på sin femte säsongen i A-laget med moderklubben och har längtat efter att seriespelet ska börja efter att det avbröts efter två matcher förra säsongen.

– Jag är väldigt taggad över att få spela igen och har känt mig nervös flera dagar innan premiären, säger Edith Edvardsson som anser att laget är betydligt bättre rustade inför den här säsongen jämfört med ifjol.

– Vi har fått in tre starka nyförvärv i Emma Sjökvist, Emelie Andersson och Mirelle Von Schantz. Dessutom har många av våra unga spelare blivit ett år äldre. Därför finns det anledning att ha lite större förhoppningar i år.

undefined
Backen Edith Edvardsson tror att VIBK kan göra en bra säsong.

Hon spelar själv back och känner att konkurrensen ökat på den positionen med.

– Det finns många spelare i laget som har kompetensen för att gå in som back. 

Spelmässigt är Edvardsson nöjd med hur laget utvecklats under försäsongen.

– Vi blir alltmer samspelta som lag och det känns som att vi kan utveckla den biten ännu mer under säsongens gång.

En viktig faktor som hon nämner är tillskottet av meriterade målvakten Emelie Andersson som konkurrerar om positionen med Wilma Djurstedt.

– Det är väldigt stor skillnad att ha två så bra målvakter på träningarna. Emelie är även ett tillskott med sin erfarenhet som hon gärna sprider vidare till oss utespelare och styr mycket av försvarsspelet.

undefined
Emelie Andersson flyttade till Vimmerby tidigare i år och ser fram emot att spela i VIBK i höst.

Emelie Andersson själv tycker att laget har gjort stora framsteg under försäsongen.

– Vi har en bra grund att stå på och det faller nya pusselbitar på plats efter varje träning. Spelarna är väldigt lyhörda och tar till sig av mina tips. Sedan har vi väldigt kul tillsammans och jag tycker att jag har kommit in i gruppen snabbt trots att jag är äldre än de flesta, säger hon.

undefined
Micael Nilsson och Tony Fridh är tränare för VIBK dam.

Tränaren Micael Nilsson har också en god känsla inför säsongen, men har fått ett par avbräck inför lördagens premiär mot CL98 på bortaplan.

– Emma Sjökvist har fått halsfluss och kan inte spela. Dessutom saknas Emmy Karlsson som bröt foten för ett tag sedan.

Vilka spelare ska man hålla extra koll på?

– Jag tycker att Svea Backstad har gjort det bra i sin nya roll som center. Sofia Söderlund är snabb med boll och har ett vasst skott. Nelly Passmark har tagit stora steg och sedan är Alva Gustafsson alltid sevärd som spelfördelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!