Talangen får chansen i premiären

16-årige Ludwig Strömsten. Där har du Vimmerby IBK:s målvakt i kvällens seriepremiär borta mot Westervik.

Innebandy2015-09-25 07:50


- En stor talang som kommer gå långt, berömmer tränare Jonas Friberg.

Vem som ska vakta VIBK:s mål i kvällens premiärmatch i division två borta mot Västervik har varit ovisst ända in i det sista, men nu har spelande tränaren Jonas Friberg gjort sitt val. Det blir den blott 16-årige talangen Ludwig Strömsten som får uppdraget.

- Ludwig och Michal (Mosiej, VIBK:s andre målvakt) är väldigt jämna och valet den här gången handlade mer om magkänsla hos mig och dagsform hos killarna, säger Jonas Friberg.

Lagen inför premiären:Fredrik Johansson, Westerviks IBK
"Det ska bli riktigt spännande. Vi har ju haft ganska stor omsättning på spelare, vilket självklart är både på gott och ont. Det är alltid trist att tappa spelare, dessutom var flera av dem tongivande i vårt lag. Vi har inget att förlora i kväll. Vimmerby är favorit men vi ska göra allt för att ta hem de där tre poängen. Det är viktigt att vi spelar tajt och inte släpper till några lätta mål. Jag har inte riktigt koll på Vimmerby. De har väl fått en kille från Linköping och tappat sin målvakt, annars är det nog i stort sett samma lag. Att bli av med sin förstemålvakt måste väl vara ett ganska tungt avbräck?"

Målvakter: Andreas Hedqvist och Joakim Sköldsson.

Backar: David Samuelsson, Tim Karlsson, Alexander Wremerth, Elias Karlsson, Niklas Strömsten, Andreas Olossn.

Forwards: Sebastian Östin, Peter Hirschman, Martin Tedborn, Petter Gustavsson, Gabriel Åberg, Ronnie Johansson, Joakim Krook, Philip Svahn, Jakob Dahlquist, Albin Alfonsson.

Jonas Friberg, Vimmerby IBK
"Förväntansfullt. Det är väl det första ord jag tänker på. Vi har haft en bra försäsong, har fått in bra nyförvärv och har haft hög träningsnärvaro. Allt har flutit på som det ska och nu är det skönt att det drar igång. Kvällens match blir en höjdare och kanske är förutsättningarna lite annorlunda i år jämfört med tidigare. Västervik har tappat en del och vi har på papperet ett starkare lag den här säsongen. Visst ska vi ha en bra chans att få med oss tre poäng hem, men det ska spelas om det också. Västervik är ett hårt jobbande lag och det gäller att vi har koll på deras stjärna Peter Hirschman."

Målvakt: Ludwig Strömsten

Förstafemman: Marcus Pettersson - Mattias Kåhlman, Kim Karlsson - Victor Wall - Jonathan Green.

Andrafemman: Hampus Svensson Starkenberg - Anton Isaksson, Jonatan Carlsson - Robin Gustafsson - Jonas Friberg.

Tredjefemman: Ricky Gustafsson - Joakim Ilemark, Alexander Pettersson - Viktor Nilsson - Viktor Friman.

Extraspelare: Petter Leander, Michal Mosiej (mv).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!