På jakt efter guld med Småland

Innebandyns motsvarighet till TV-pucken avgörs i Nyköping i helgen. Tess Fridh och Elliot Kronstrand som är fostrade i Vimmerby IBK finns med i Smålandslagen som siktar på att ta sig till slutspel.

Tess Fridh och Elliot Kronstrand spelar SM för distriktslag med Småland i helgen.

Tess Fridh och Elliot Kronstrand spelar SM för distriktslag med Småland i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-10-29 12:00

Distriktslags-SM är en prestigefylld turnering där talanger från hela landet gör upp om titeln. Småland brukar hävda sig väl i turneringen och förbundskapten Christian Lindahl har goda förhoppningar inför årets upplaga som inleds på lördag och avslutas med final på tisdag nästa vecka.

– Både killarna och tjejerna har starka trupper i år. Vi har som mål att gå till slutspel med båda, vilket kan vara tufft nog. Väl i slutspelet är allt bonus, säger han.

Angående spelarna från Vimmerby som Lindahl även tränar till vardags på Sandagymnasiet i Jönköping har han höga förväntningar.

– Elliot är en smart center som bidrar både defensivt och offensivt. Han är intelligent som spelare och har förmågan att lösa svåra situationer. Det han behöver jobba på är att ta fler avslut själv. Han kommer få en viktig roll i både box play och power play, säger Lindahl.

 Tess Fridh har liksom flera andra framträdande spelare i tjejernas lag haft skadeproblem på sistone.

– Hon missade sista lägret på grund av en fotskada, men jag hoppas hon kan spela i helgen. Tess har fått göra debut i SSL med JIK i höst och i Smålandslaget har hon en viktig roll som energispelare. Hon bidrar alltid med hårt arbete. Det finns hög kapacitet i laget och historiskt sett har tjejerna gått hela vägen fler gånger. Båda turneringarna känns öppna, mycket på grund av att Stockholms lag inte är lika dominanta som förr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!