Nytt upplägg fick "Bobby" att tänka om

Patrik "Bobby" Karlsson har lämnat klartecken för spel i Vimmerby IBK kommande säsong. 40-åringen blir kvar mellan stolparna sedan man hittat ett anpassat upplägg. "Det ska fungera för alla parter", säger han.

Patrik Karlsson har bestämt sig för att spela vidare en säsong till.

Patrik Karlsson har bestämt sig för att spela vidare en säsong till.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-07-05 07:00

För två månader sedan var Patrik Karlsson inne på att han stått sin sista match i VIBK. Då bad han tränaren Michael Elmér att söka efter en ersättare. I lördags kom dock beskedet att det trots allt blir en fortsättning för "Bobby" den kommande säsongen.

– Anledningen till att jag var tveksam från början till att fortsätta var att jag skulle få svårt att hinna träna fullt ut och samtidigt kombinera det med att vara ledare för mina två döttrars och sonens ungdomslag. Nu har vi hittat en lösning som fungerar för alla parter och då får det bli en säsong till som målvakt, säger Patrik Karlsson.

Hur ser lösningen ut?

– Det gemensamma fyspass vi har med laget en gång i veckan kommer jag att köra på egen hand. Dessutom har det tillkommit en del ledare i ungdomslagen som underlättar så att jag slipper dra ett lika tungt lass där.

Hur har ditt besked mottagits?

– Det har blivit en del glada tillrop från lagkamraterna. Särskilt Jonatan Green har varit angelägen om att jag ska fortsätta och det känns bra att det blir så.

Karlsson bildar målvaktspar med nyförvärvet Jesper Ahnfeldt. 

– Med dessa två målvakter har vi fått till en bra mix med ”Bobbys” rutin och Jesper som är ung, hungrig och har massor med potential. Vi ser också Bobby som en perfekt mentor till Jesper under kommande säsong, säger VIBK-tränaren Michael Elmér i ett pressmeddelande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!