Degraderingen är i praktiken ett faktum

Vimmerby IBK:s möjligheter att hålla sig kvar i division ett är i praktiken borta efter att Solfjäderstaden vänt och vunnit hemma mot Linköping FBC med 9–5.

Joacim Risberg gjorde tre av målen för Solfjäderstaden.

Joacim Risberg gjorde tre av målen för Solfjäderstaden.

Foto: Thomas Augustsson

Innebandy2022-02-28 21:28

Vimmerby IBK hade hoppats på att Solfjäderstaden skulle tappa poäng i måndagens match så att de skulle ha chansen att nå ikapp Motalalaget inför deras drabbning på tisdagen.

Linköping FBC inledde också starkt och hade 2–1 efter första perioden och gjorde även 3–1 i upptakten av andra. Sedan var det Solfjäderstaden för hela slanten. De gick ikapp till 3–3 och tog ledningen med 4–3 i spel fem mot tre. Dessutom hann de gå ifrån till 6–3 innan andra perioden var över.

I tredje perioden duggade målen ganska tätt, men närmare än 9–5 kom aldrig Linköping. 

Resultatet innebär att Vimmerby är tio poäng bakom Solfjäderstaden med endast tre matcher kvar att spela. Vimmerby har visserligen bara nio poäng upp till Hovshaga på säker mark, men de har även 53 plusmål till godo.

– Det är långsökt att tro att vi ska kunna plocka in den målskillnaden. Dessutom spelar Hovshaga mot avsågade Craftstaden hemma i sista omgången. Så i praktiken funkar det inte, sa VIBK-tränaren Michael Elmér tidigare på måndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!