Tappert kämpande VIBK nära poäng

Vimmerby IBK fick nästan med sig en poäng borta i premiären av division ett mot Östra SK. 4-4 blev till 5-4 för Östra i slutminuterna av matchen.

Vimmerby IBK var nära att få med sig poäng från mötet med Östra.

Innebandy2019-10-12 21:31

Vimmerby IBK:s damer har haft en kämpig försäsong och det har varit svårt att få ihop folk till matcher. Inför seriepremiären i division ett var läget fortfarande prekärt, men till slut kom VIBK till spel med 11 utespelare i truppen. Och de stod för en mycket bra insats. I den tredje perioden hade VIBK länge 4–4 och en poäng, men med två och en halv minut kvar av matchen fick Östra in segermålet, 5–4.
– Det var synd för vi gör en jättebra match. Vi gick från att knappt ha ett lag till att nästan ta poäng, så sammantaget gör vi en kanonmatch, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg.

VIBK satsade på att försvara lågt och försöka kontra in mål framåt. Den matchplanen fungerade och räckte nästan hela vägen.
– Vi gör det vi pratar om under hela matchen men tyvärr så orkar vi inte riktigt mot slutet. Det är synd, vi var värda en poäng, säger Friberg.

VIBK hade med Evelina Törngren, som aldrig spelat innebandy förut, i laget. Hon fick beröm tillsammans med Elin Andersson, Emma Sjökvist och Wilma Djurstedt. Målen gjordes av Emma Sjökvist, Elin Andersson, 2, och Rebecka Persson.