”Tar ett beslut efter helgen”

Vara eller icke vara? Det är frågan för Svalas damlag i innebandy. – Just nu känns det lite kluvet. Vi kommer ta ett beslut efter helgen om vi ska ha ett lag i seriespel eller inte, säger Simon Rydén.

Det är osäkert om det blir något damlag i Svala den här säsongen. Laget saknar tränare och antal spelare är få. Snart tas ett beslut.

Det är osäkert om det blir något damlag i Svala den här säsongen. Laget saknar tränare och antal spelare är få. Snart tas ett beslut.

Foto:

Innebandy2017-10-05 11:00

De senaste dagarna har Svalas damlag varit i ropet, då två av lagets allra bästa spelare bestämt sig för att spela i seriekollegan Vimmerby IBK kommande säsong.

Att Nathalie Larsson och Nathalie Johansson byter klubb kom dock inte som någon överraskning för Simon:

– Nathalie Larsson hade vi räknat bort i ett tidigt skede, då hon sa att hon inte skulle spela. Det var väntat med Nathalie Johansson också. Det lutade tidigt åt att hon inte skulle vara kvar hos oss.

”Behöver fyllas på”

Med knappt två veckor kvar till seriestart är det ännu inte klart om det blir spel för Svala eller inte.

– Vi hoppas fortfarande. Ambitionen är att ha ett lag kvar. Problemet är att vi inte har någon tränare. Vi har försökt med många olika, men ingen har nappat.

Vad är din magkänsla?

– Det är kluvet. Vi har haft cirka tio spelare som varit och tränat. Det är nog i minsta laget för att kunna få ihop det en hel säsong. Det behöver nog fyllas på med ytterligare några spelare. Just nu känns det ungefär fifty-fifty. Det är ju många andra lag som har det svårt. Tre lag har redan dragit sig ur serien (Sandbäckshult, Slätafly och Kalmarsund Ungdom).

Frågan är om det blir ett fjärde inom kort. Efter helgen ska Svala bestämma sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!