VIBK tog bortaseger mot jumbon: "Det var inte vackert"

Det var inte vackert. Men alla poäng följde med hem till Vimmerby. Vimmerby IBK gjorde precis det man kom till Värnamo för att göra. "Vi skulle kanske vunnit med några fler bollar", säger tränaren Alexander Pettersson.

Elias Travtjenko slog till med två mål när VIBK vann mot jumbon Värnamo.

Elias Travtjenko slog till med två mål när VIBK vann mot jumbon Värnamo.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-01-08 20:00

Vimmerby IBK:s herrar åkte på två tunga förluster i division 2 innan uppehållet. När serien nu återstartade väntade bortamatch mot jumbon Värnamo IK. En match som VIBK på förhand skulle vinna – och som de också gjorde, med 5–2. Att spelet inte satt fullt ut var sekundärt.

– Det var inget skönlir alls och det var inte vackert, utan mer en krigarinsats. Det är svårt att möta såna lag, som är väldigt avvaktande. Man har inte råd med några misstag alls, säger tränaren Alexander Pettersson efter söndagens match.

Var matchbilden som ni hade förväntat er?

– Ja, det skulle jag nog säga. Vi hade räknat med den här typen av match.

VIBK hade med sig en 3–1-ledning in till den sista periodpausen. Sex minuter in i den tredje perioden kom en ny reducering för Värnamo. Nerv i matchen? Ja, lite.

– De kastade in lite bollar på kassen som blev farliga och Jesper (Ahnfeldt, målvakt i VIBK) fick göra någon bra parad. Där har vi en liten dipp men lyckas ändå ta oss ur den snabbt.

När Adrian Brorsson utökade VIBK:s ledning sju minuter från slutsignalen så var segern i hamn. Elias Travtjenko fyllde på med sitt andra och lagets femte bara ett par minuter senare.

– När vi gör fyran så är matchen avgjord. Vi skulle kanske vunnit med några fler bollar. Vi har oerhört många bra målchanser som vi missar, bland annat flera klara frilägen. Sätter vi dem så blir det inte så jämnt som det blev, säger VIBK-tränaren, som också menar på att han fick en del svar på vissa frågor:

– Jag ville se att försvarsspelet satt, framför allt. Och det gjorde det. Båda målen vi släpper in kommer i boxplay, så vi släpper inte in något i spel fem mot fem. Sen ville jag se att alla tog jobbet, vilket saknades i de två matcherna innan uppehållet. Även där fick jag positiva svar.

Vimmerby IBK har nu viss kontakt med den absoluta toppen. Upp till serieledande Gransholm är det åtta poäng, medan andraplacerade Karlskrona är sex poäng före VIBK. 

– Det är inget vi pratar om. Vi har match mot Ingelstad nu på fredag och den matchen är minst lika viktig som den här om vi vill fortsätta hänga på, menar Alexander Pettersson.

Mot Värnamo gjorde Elias Travtjenko, som tidigare nämnt, två av målen. Övriga stod Adrian Brorsson, Mattias Zeilon och Kevin Hultman för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!